reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja to się martwię czy czasem moja gin nie pójdzie na urlop jak ja będę rodzić, bo to taki wakacyjny czas... Ale głupio mi ją o to zapytać. Tematu porodu jeszcze nie poruszałam, więc jakoś tak niezręcznie wystrzelić ni z gruszki ni z pietruszki z pytaniem o jej plany wakacyjne... :baffled:

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie jak to jest z tą glukozą? Trzeba samemu kupić czy one tam dają w lab.? Badanie będę miała płatne, bo chodzę prywatnie. Poza tym moja gin zleciła jeszcze: morfologię krwi, transaminazy, białko całkowite, tsh, toxo IgG, toxo IgM, mocz bad ogólne i posiew moczu....
Matko ile ja zapłacę???
confused.gif
Ktoś wie co to za badania (morfologia, mocz, glukoza, tsh -wiem, ale transaminazy, białko i toxo???
confused.gif
). Nie zapytałam, bo nawet nie patrzyłam, co ona mi tam nawypisywała... Myślałam, ze glukoze tylko. Toxo miałam robione przed ciążą i IgGbyło <0,130 a IgM ujemny. Ktoś wie o co biega?
anilek ja też płacę za wszystkie badania - z tym, że czasami biorę skierowanie od mojego rodzinnego na mocz i morfologię - po prostu mam bliżej, a w moim przypadku to ważne, bo jak jestem na czczo to mam problem z jazdą samochodem. Toxo miałam już robione, ale też będę miała powtarzane (ja za te poczatkowe badania toxo, cytomegalia, gr krwi, morf, mocz i coś jeszcze- nie pamiętam, zapłaciłam 180zł) Sprawdź sobie na str swojego laboratorium co ile kosztuje, żeby potem nie paść z wrażenia
Invision-Board-France-14.gif
mdlejepf8.gif

Anilek, ja nie kupowałam sama glukozy, nawet bym nie wiedziała jaką kupić. Nie wiem jak jest u Ciebie, u mnie można kupić samemu, ale nie jest to konieczne.

ja tez niestety chodzę prywatnie, więc płacę i za wizyty i za badania

a usg miałam w 30 tyg, poprzednie w 21 tyg

anielek ja tez kupowałam sama glukozę całe 2,50 ;-) a za badania tez płace za glukozę u mnie płaciłam za jedno pobranie 5 zł a miałam 3 razy (na czczo po 1h i po 2h) więc koszt 15 zł ale to widzę że co lab to inne ceny maja i inne zasady

Dzięki dziewczyny! Czyli różnie to bywa. Zadzwonię i zapytam w moim lab.

mikoto: albo padnę z wrażenia po rachunku, jaki mi wystawią, albo po glukozie... :baffled: Chyba pójdę po świętach, bo tsh mam też zrobić, a to najlepiej blisko wizyty mieć wyniki. Wizyta u endo: 10.04. :baffled:

reklama
Do góry