reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Łoooo Trojaczki Gratuluję serdecznie, ile radości :)

Jestem totalnie niezadowolona z wizyty. Byłam z TŻ i tak jakoś lekarz inaczej się zachowywał niż zawsze.
Ale do sedna. Młodzieży ma 68 mm i wszystko z nim w porządku. Widziałam jakie ma stópki i rączki. Wszystko w normie i obecne. I kuźwa tyle się tylko dowiedziałam.
I najlepsze. Na koniec wizyty mówię do Niego (a zawsze zdj sam daje) a zdjęcie to dostaniemy? A on, a mówiliście coś? A ja oczy, ale Pan doktor zawsze sam daje, a on, a dziś zapomniałem zrobić?!?!
No ludzie, klękajcie narody. Wiadomo, że każda matka chce zdj swojego dzieciątka.
Mój TŻ szybko załagodził i mówi, najważniejsze, że wszystko w porządku. Zdj nie jest ważne. Zapłaciliśmy 80 zł czyli tyle ile przy normalnej wizycie. Kolejna 17.12.

reklama
Cześć Dziewczyny!

Gratuluje Trojaczków :D !!!

Mało się odzywam na forum ... ale własnie wróciłam od ginki i nie wiem jak to możliwe ze tak szybko ale prawdopodobnie będzie chłopak ! A tak myślałam o dziewczynce :) Przezierność 1,7 mówiła ze ok i wszystko super tylko wychodzi mi różnica miedzy USG a OM o tydzien. Wg USG to 13 t a w om 12 i jakoś nie mogę dojsc do ładu w obliczeniach...

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!! :)

Motyleksw ważne , ze dzidzia jest zdrowa , wymiarowa i ma wszystko co trzeba. To dobre wieści.
martam&m gratuluję udanej wizyty !

Ostatnia edycja:
No i po wizycie okazało się, że nie miałam USG a tak chciałam podejrzeć Maleństwo
unhappy.gif
mam zalecenie leżenia a najlepiej spania na brzuchu - tylko ja się pytam jak??? Kiedy nawet jak ręce na nim położę to się duszę a cycki mnie tak bolą, że chodzić nie mogę
confused8gj.gif

Poza tym głowa mnie boli bo ciśnienie mam za niskie......ehh....a na samą myśl o kawie :eek: może do jutra wytrzymam? Aha no i prawdopodobmnie mam zrosty po CC i to tak kuje jakby kolka.

Motylek czy podobne te nasze wizyty - wszystko w porządku ale niedosyt straszny!

Do 6.12 muszę na USG czekać.....

motyleksw, martam&m - super wiadomosci!!! bardzo sie ciesze :-)
sa-raa of course tez gratulacje!!
Najwazniejsze ze dzieciaczki zdrowe!!!!!

motyleksw- najważniejsze że z dzidzia wszystko ok. zdjęcie będziesz miał jeszcze nie jedno. Pamiętam jak w poprzedniej ciąży tak skupiłam się na myśleniu jaka będzie płeć dziecka że kiedy po paru dniach dowiedziałam się ze dziecko możne być ciężko chore, to miałam wyrzuty że skupiałam się na takich nieistotnych rzeczach. Dzidziuś zdrowy rośnie ładnie- Gratulacje
marta&m- gratulacje udanej wizyty, podobno wcześniej widać dyndałki ale słyszałam że na tym etapie to często o pomyłkę łatwo

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, zwłaszcza Dorotce79 :-)(PS też jestem ciekawa jak to jest z trojaczkami:szok:)

ja już się nie mogę doczekać do piątkowego usg...

wow trojaczki, gratuluję, ale wyzwanie niezłe ;)
Też jestem po wizycie, z małym człowieczkiem wszystko dobrze, wymiary prawidłowe, przezierność też w normie. Ma nóżki i rączki, a ja mam zdjęcie na którym mi macha. Podskakiwała ta nasza iskierka, jak szalona na badaniu ;) (a miałam nadzieję, że to będzie spokojne hehe) Tylko strasznie mi skakało ciśnienie, w domu mam piękne, a u gina emocje wzięły górę. Pozdrowionka i gratuluję wizyt i pięknie rozwijających się dzieci ;)

reklama
Do góry