reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Ja już po, musiałam 3 pobrania, przed, po 1h i po 2h.. Dobrze, ze mam dobre żyły ;) koszt każde pobranie 10zl, czyli 30 za sama glukoza.
Ehh, cieszę sie ze to już za mną.. Dzis na pewno już nic słodkiego ni zjem ;)

Ja też dziś piłam. I faktt - cytrynka pomaga. I przy glukozie miałam już zmieszany sok z wodą i potem popijałam tę "lemoniadę". I było oki...

z tego, co mi tłumaczono to robi się teraz raczej 75, bo jak 50 wyjdzie źle, to i tak robią 75, więc niektórzy robią 75 żeby nas nie męczyć. po 50 zwykle jest tylko jedno pobranie - po godzinie, po 75 po 1h i po 2h.

hej :) ja dziś robiłam glukoze... na czczo miałam wynik 88 a po wypiciu 75 i po 2 godzinach miałam 143. Podobno norma jest do 140 :| wizyte mam dopiero za tydzień i nie wiem czy dzwonić i umówic się wcześniej czy cierpliwie poczekać... Dacie znac jak wasze wyniki??
Pozdrawiam cieplutko :)

Ja tylko wiem pierwszy - na czczo było 75. Więcej dowiem się (mam nadzieję jutro). Może zadzwoń do gin i zapytaj.

to ja na czczo miałam 52, a po 75ml i 2h miałam 114. Moja DR stwierdziła oczywiście, że to za dużo i mam zakaz jedzenia słodyczy na najlepiej żebym przeszła na dietę cukrzycową... muszę iść do normalnego lekarza bo wydaje mi się, że ona przesadza! Norma jest od 70 - 140 :/ jakbym faktycznie przeszła na tą dietę to miałabym cukier poniżej normy cały czas...
Pomijam fakt, że na odstawienie słodyczy całkowicie - NIE MA SZANS:) nawet jakbym się bardzo starała:p

ja miałam na czczo 75 po 75g. i 2 h. 70, sama byłam zaskoczona, pewnie dlatego tak dobrze się czułam podczas badania, w poprzedniej ciąży odpowiednie 74 i 99
Smile- możesz to skonsultować, ale wydaje mi sie że wynik jest w normie, choć wiadomo lekarze maja większe doświadczenie i rozeznanie ( może też chodzi o to ze jest spora różnica, bo dlatego właśnie się robi wczesniej na czczo żeby zobaczyć z jakiego poziomu startuje bo tylko wtedy można zobaczyć jak działa nasz organizm czyt. jak wydziela insuline)
martam- może porostu przez te parę dni możesz stosować na wszelki wypadek dietę cukrzycową, na pewno Ci nie zaszkodzi a później zobaczysz co powie lekarz

ja na czczo miałam ok 80 i było ok
po 2 godzinach miałam 120 i też było ok - norma do 140 i moja ginka powiedziała że ładny wynik
więc nie wiem "oso chodzi" twojej lekarce smile

reklama
Do góry