reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

DMUCHAWIEC - gratuluję zdrowego dzidziusia!!! Płcią mam nadzieję się nie martwisz, dziewczynki są super :-). Sama mogłabym mieć takie trzy łobuziarki :-).

WENUSJANKA - też gratuluję pięknej córci!!! Infekcję pokonasz w mgnieniu oka, a żylaków nie zazdroszczę - wiem co to za ból, ale... będzie dobrze. Co dostałaś na te żylaki???

MATKAEWA - gratuluję synusia [w zasadzie tylko potwierdzenia siusiaka ;-)] i dobrych, dobrych wieści!!!:tak:

reklama
jeny- specjalista nie jestem, bo pisałam głowinie o cukrzycy typu II, ale z tego co wiem to jedzenie słodyczy nie zwiększa ryzyka cukrzycy ciążowej ale na pewno zwiększa ryzyku rozwoju cukrzycy typu II

DMUCHAWIEC - liczyłaś na chłopca, ale najważniejsze że malutka jest zdrowa
biggrin.gif
.

WENUSJANKA - gratuluję córci!!! Teraz tylko zwalczysz infekcję i te żylaki:baffled: i będzie dobrze:tak:

MATKAEWA - gratuluję synka i cudnych wieści!!!
yes2.gif

anisiaj - na czczo, ja mialam krew pobierana trzy razy, na czczo, po glukozie po 1 h, i po gluzkozie po 2 h, aby uzyskac jak to gin ujął pełną krzywą. To badanie jest naprawdę nieprzyjemne, ale głodem to bym się na Twoim miejscu nie martwiła, bo po glukozie to raczej człowiek się skupia aby tego nie zwrócić.... mdliło mnie i było mi słabo, najgorsza pierwsza godzina potem już z górki

Wrocilam od ginki. Trafilam do niej z przypadku, bardzo miła i ciepła osoba. Opowiedziałam o perypetiach z poprzedniej ciąży i o ostrzeżeniu lekarza prowadzącego co do mojej krótkawej i miękkiej szyjki. Przebadała mnie i potwierdziła słowa gina, że w badaniu wewnętrzynam faktycznie szyjka jest miękka i że ma około 2 cm. Powiedziała jednak, że trzeba zrobić usg dopochwowo aby ocenić całkowitą długość szyjki (także tą wewnętrzną). Po szybkim usg wyszło że mam szyjkę 38mm
shocked.gif
HURA!!!!!!
laugh.gif
Powiedziała, że nie muszę leżeć plackiem, mam się oszczędzać bo szyjka jest miękka i rozpulchniona i jak przeholuję to taka szyjka łatwo się skraca, ale spokojnie mogę jeździć po synka do szkoły. Mam wszystko robić wolno, bez pośpiechu, nie dźwigać, a wszystko będzie dobrze
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
Dodatkowo moja Maja pcha głowę w tą biedną miekką szyjkę, więc spać mam z poduchą pod pupą.
Potwierdziło się więc to co mówił mój gin prowadzący, że mam uprawiać oszczędny tryb życia, ale plackiem leżeć nie muszę. Ginka powiedziała też, że czasem lepiej mieć twardą szyjkę 2,5 cm niż długą a miekką, te miękkie pod wpływem skurczów szybciej tracą długość, dlatego mam się obserwować i gdyby skurcze sie zdarzały nospa i leżenie, ale puki co jest CUDNIE!

Ostatnia edycja:
NIKA - cudne wieści!!!! Ale się cieszę!!!! :tak::-D Tylko teraz ostrożnie i powoli, żebyś nie ruszyła jutro z rana do biegu :-)

Nika - super wynik szyjki :-) Teraz tylko odłączyć turbodoładowanie i będzie dobrze :happy:
Dmuchawiec - gratulacje. Zaroi się u Ciebie od Pszczółek. A co do synka - wiesz, mojemu tace udało się za 4 razem...;-):-D

Dmuchawiec gratuluję zdrowej córeczki!:-)

Nika super wiadomość odnośnie szyjki, stosuj się do zaleceń lekarza:tak:

Wenusjanka oszczędzaj się:tak: Zakupy internetowe ratują na pewno nie jedną z nas:-D

reklama
Dmuchawiec gratuluję zdrowej córeczki.
Nika super że z szyjką nie jest tak źle :)
Wenusjanka dobrze że chociaż 2 tyg miałaś ''luzu'' :) zawsze to jakaś odskocznia była ;)
anisiaj no dzielna babka :) Mnie glukoza czeka chyba w pt :)

Dziewczyny co jest? Nie podajecie dat swoich wizyt na pw :( lista już taka skąpa się zrobiła :(
Będę na was krzyczeć :p

Do góry