reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Kwestia tego, czy masz mieć też badany cukier na czczo :) W moim lab mogłam nawet wypić w domu i przyjechać tylko na pomiar po 2 godzinach. no ale lekarz chciał tez na czczo, mimo, że na początku ciąży robiłam ten wynik. Kurcze dziewczyny, przez pierwsze pół godziny myślałam, że zjadę z krzesła, tak mi słabo było, ale dałam radę :)

reklama
Hmm sara, no popatrz, a jednak te zalecenia to prawda :) no nic, pojade na czczo i sie przekonam. Zjem tam chyba sciany, bo na zwyklym badaniu mnie skreca z glodu i mdli, a co dopiero 2h siedzenia.

Dzieki dziewczyny!

ja miałam pobieraną krew na czczo i tak chyba większość z nas, tak jest chyba bardziej wiarygodnie bo daj obraz jak działa Nasza insulina na dana dawkę glukozy

Dmuchawiec super, że Maleńka zdrowa :tak:

Ja się z lekarzem kłucić nie zamierzam. 7 lat temu już mi mówiła o cytrynie kiedy wszyscy byli na NIE. Ufam jej i pewnie ma swoje racje w końcu jest lekarzem od dawna.
Zrobię pewnie wyniki w mojej przychodni bez śniadania, bez cytryny i mam nadzieję to przeżyć ;-) jakby jednak miało być inaczej to powtórzę już według jej zaleceń.

dmuchawiec- dobrze że dziecko zdrowe, szkoda że to nie synek bo wiem jak chciałaś, no ale wiadomo takich rzeczy nikt nie potrafi zaplanować
sa-raa- jak lekarka zaleciła Ci lekkie śniadanie to pewnie tak chce, na pewno się zna, ale z tego co się orientuje (a nawet czesć pracy magisterskiej o cukrzycy pisałam) to w diagnostyce cukrzycy tak się to robi

reklama
dmuchawcu gratuluję córeczki:-)
dzika bez a wiesz moze czy fakt ze jem bardzo dużo słodyczy w ciązy moze miec wpływ na cukrzycę ciążową ? czy to nie ma znaczenia ?

Do góry