reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja szczęśliwa po wizycie wczorajszej-wszystko jest narazie dobrze.
Dziecko ma 5,3 cm, robi fikołki że nie dawało się zmierzyć, ale jakoś lekarzowi się udało. Przezierność karkowa wporzątku. Widac ślicznie rączki,nóżki, głowke, sedruszko biło 157 uderzeń na minutę.
Gratuluje udanych wizyt, trzymam kciuki za resztę dziewczyn, oby wszystklo było super. Następna wizyta 13 grudnia.

reklama
Ja też, wczoraj miałam wizytę i widziałam serduszko:) Termin porodu zatwierdzony na 30 czerwca:D :-)

Skalbka witaj wsrod nas!!! Mamy ten sam termin ;-)
fioletowa- mocne kciukasy za Twoja wizyte &&&&&&& czekam na relacje ;-)
ewelina - Tobie juz gratulowalam na ogolnym, ale jeszcze raz GRATULUJE wizyty i wynikow. Znow jeden stresik mniej ;-)

bo to relacjonuję :-D

wyniki wszystko w normach, przezierność 2 mm - niby wyżej niż średnia, ale w normie, kość nosowa jest, żołądek jest, kość udowa jest, rączki, nóżki na miejscu, w główce "motylek" - czyli początek mózgu
laugh.gif
generalnie wyszłam uchachana z gabinetu, jeszcze na pobranie krwi mam iść na początku tygodnia i potem pod koniec listopada wpaśc po wyniki
na filmiku mam bicie serduszka, pokazany przepływ w pępowinie, łożysko kształtuje się na przedniej ścianie, dlaeko od szyjki, lekarz mówił że on jest bardzo zadowolony z wyniku
laugh.gif
no i ja też
a młode ma 54,2 mm
wink2.gif

miałam trochę niewyraźny obraz, ale to przez bliznę po cc
"pci" na razie nie było widac, małe fikało i skakało, dużo miejsca ma, jak powiedział lekarz
laugh.gif

pójdę do niego też na kolejne usg - ech jak wydawać na lekarzy to przynajmniej niech w jednej rodzinie zostanie
wink2.gif
[usg robiłam u syna mojej prowadzącej]

pomęczę męża żeby "wyciął" kilka klatek z filmu, to wtedy wstawię :-D

reklama
Do góry