reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Gratuluje udanych wizyt!!!! :D teraz jestem mniej przerazona wlasna wizyta :D Dziewczyny moze strescicie jak wyglada owa wizyta, normalnie jak usg tylko ze dluzej czy jak?

reklama
Super wiesci dziewczyny!!! Tak sie ciesze jakby to conajmniej moje badania byly ;-) Oby wiecej takich wiadomosci tutaj... Czytam i sie wzruszam....ehhhhh

ONA, w zasadzie jak normalne USG, tylko faktycznie dłużej trwa, jako iż doktor dokładnie mierzy wiele parametrów, czyli przede wszystkim przezierność karku, którego grubość może świadczyć o ew. wadach genetycznych. Ponadto czynność serca, zarysy czaszki, struktur wewnątrzczaszkowych i kręgosłupa. Obecność pęcherza moczowego i żołądka, zarysy kończyn, u nas nawet udało się policzyć paluszki u każdej rączki. Poza tym przepływy (Doppler), kosmówka, czy bez ceh odwarstwienia oraz ilość płynu owodniowego. Pamiętajcie, że w 12 tygodniu właściwie wszystkie organy są już przynajmniej w zalążkach obecne i na swoich miejscach, więc po raz pierwszy można takiego człowieczka faktycznie skontrolować :tak:

Anusia gratuluję !!!! Super , ze rośnie zdrowy chłopak:-D. Bardzo się cieszę i mam nadzieję , że wszystkie wiadomości po usg genetycznym będą takie jak Twoja dobre.

Gratuluje udanych wizyt:)
anusia gratuluje chłopca :)
U nas jeszcze nie było widać czy to chlopczyk czy dziewczynka.
Następna wizyta za 4tyg ale bez usg więc dopiero w 20tyg będę wiedziała co u mnie w brzusiu mieszka :)
Dzidziol zdrowy, ma wszystkie paluszki :) Serducho, żołądek, pęcherz na miejscu :) Przezierność ok :) Kość nosowa jest :)
Maluch spał na początku badania, dr musiał brzuchem poruszać bo śpioszek wstać nie chciał:) Ale jak już się ruszył to pomachał łapkami rączkami i buzie otworzył :)) Aż mi łezki poleciały :)
Mam możliwość wyboru jak chcę rodzić :) SN czy CC :) Bosko :)) Po pobraniu cytologi moja szyjka nie wytrzymała i krew puściła (taka diablica delikatna:/) Gin mówił że mogę plamić 2dni i faktycznie plamię ale mam się nie martwić więc wiem że jest wszystko ok :)

Załączniki

• dzidziol0001.jpg
    dzidziol0001.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Do góry