Nayaa
Fanka BB :)
Kolejna dziewuszka super! gratuluję !!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas DZIEWCZYNKA!!!!
Wszystko w porządku. Mała waży 410g i rośnie ksiazkowo.
Dziękuje za wszystkie kciuki!!! :-):-)
my to czasami musimy dostać pozadnego kopa w dup* żeby zwolnić i się opamiętać co nie? Ciesze się że jesteś już w domu i wszystko skonczylo się dobrze.Dziewczyny, gratuluję wizyt!
Madziu- wiedziałam, że z maluszkiem będzie wszystko dobrze!!! Juppi!!!
Mama Wikusi- mam nadzieję, że nie będziesz musiała iść do szpitala i że Twoje ciśnienie spadnie... Ściskam mocno!
Pozostałym wizytującym baaaardzo gratuluję:-)
Ja dopiero dziś wróciłam ze szpitala.... Trafiłam tam we wtorek ok 22.00, bo bolał mnie brzuch i miałam kilka kropel krwi na wkładce. Nieźle się wystraszyliśmy... Na szczęście z łożyskiem i szyjką wszystko ok, serce Michasia też bije jak dzwon (waży już 433 g), ale miałam małego krwiaka, ktróry na szczęście już jest niewidoczny na USG. Dostałam kroplówki i nospę w zastrzykach... Teraz mam odpoczywać i brać nospę. Niezłego stracha się najedliśmy, na Izbę Przyjęć jechaliśmy z Mężem w milczeniu, ale jestem już w domku, więc może być tylko lepiej:-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!!!
Pilnuj białka, bo to też nie dobrze jak się pojawiaDołączam się do "kciukających" &&&&&&&& :-)
Madzia - cieszę się z dobrych wieści!! :-)
Ja dzisiaj też miałam wizytę, ale bez usg (to zresztą jest zawsze oddzielnie). Poskarżyłam się trochę na poprzedniego lekarza (opisywałam tutaj "przeżycia"). I wiecie co mi powiedział? że przeprasza, że to nie do niego wtedy trafiłam, bo mnie by uspokoił i na prenatalne z tym wynikiem nie wysłał, bo NT 2,6 to jest dobry wynik... No ale w końcu stwierdził, że lepiej zmierzyć 10 razy za dużo niż raz za mało
Omawialiśmy moje wyniki z wczorajszych badań - krew, mocz no i... hemoglobina znowu spadła i do tego mam białko w moczu, co się lekarzowi baaardzo nie spodobało. Dał wskazówki co z tym zrobić, i zobaczymy przy następnych badaniach... No i dostałam skierowanie na połówkowe :-) Nie wiem tylko czy robić u "siebie" w szpitalu, czy tam gdzie prenatalne... Żeby znowu stresu nie było...
Aha, i dostałam witaminki pharmaton matruelle. Któraś z Was używała? Cena w doz trochę kosmiczna, ale znalazłam w innej aptece, dycha różnicy... no i w sumie tam jest 60 tabs, a brać mam co 2,3 dni... :-)
Gratuluje zdrowego synka )Ja też już po wizycie. Maluszek rozwija się prawidłowo. Waży 376g. I na 100% synek :-)
U mnie tylko 3kg na plusie od początku ciąży więc tak jak w ciązy z Julią.
Wyniki też dobre, hemoglobina już na normalnym poziomie.
A i szyjka ma całe 3,7cm więc lekarz zachwycony i ja także Na te twardnienia mam dalej brać magnez 3*1. Do tego nadal luteina ale już 1*1 i witaminy oczywiście. Jestem bardzo zadowolona
Bona dobrze, że tak się wszystko skończyło. Odpoczywaj kochana i dbaj o was
Również gratuluje zdrowego synkaJa dziś po wizycie-wszystko ok z szyjką itp. Mam się cieszyć zdrowym synkiem i mogę wrócić na basen. Przybrałam 0,6kg od początku ciąży, ale podobno mam się nie martwić:-) Ruchy mogą być jeszcze rzadko odczuwalne, więc też mam się nie martwić:-) L4 dostanę jak tylko będę chciała:-)
U nas DZIEWCZYNKA!!!!
Wszystko w porządku. Mała waży 410g i rośnie ksiazkowo.
Dziękuje za wszystkie kciuki!!! :-):-)