dzień dobry mamuśki!
cieszę się razem z wszystkimi mamami po udanych wizytach
ja byłam dzisiaj rano z wynikami morfologii i moczu
wyniki w porządku, ciśnienie w normie, od poprzedniej wizyty z ważeniem (17 grudnia) jeden kilogram więcej-wystarczająco
najśmieszniejsze jest to że jak się zacznie cieplej robić i nie będę się ważyła w kozakach spodniach i swetrze to wyjdzie na to ze mnie ubywa albo przybywa coraz wolniej ;-)
dostałam kolejne zwolnienie na 2 tygodnie
(teraz też miałam od 3 stycznia) zasadniczo nic się nie dzieje ale mam teorię że pani dr ma mało pacjentek i musi w przychodni wyrobić normę więc jak ciężarna na zwolnieniu to sie nudzi w domu i może przyłazic dwa razy na miesiąc
dobrze że za to nie płacę :-) wyprosiłam USG (no bo Pani doktor ja się martwię bo brzuch taki wielki i ruchów jeszcze nie czuję ;-)) ale tylko na szybko zrobione (dzidzia machała mi rączką
, główka wymiarami odpowiada 20t 1d, serduszko bije) bo za tydzień idę na połówkowe przecież a żeby stwierdzić płeć to trzeba więcej czasu ble ble... ;-)
tak więc po dzisiejszej wizycie wiem że wszystko jest bardzo w porządku, mam się dużo ruszać bo zakrzepica, depresja i wogóle (nie sprzątać i ganiać za córcią tylko iść na gimnastykę,basen i się relaksować)a w drzwiach na odchodne że mam dużo leżeć
Odebrałam jeszcze wyniki cytologii, raka brak a do tego pierwsza grupa
jak u dziewic ;-)
oraz HIV też nie stwierdzono
za tydzień 10:30 USG u innego lekarza na lepszym sprzęcie, potem 30 tycznia badania TSH i FT4(tarczycowe) i 31 endokrynolog, czyli w styczniu odwiedzę sieć luxMed łącznie 9 razy
przepraszam cię Allianz, chyba na moim pakiecie będziecie grubo w plecy... (gin x2, krew x2, cytologia,chirurg naczyniowy, dopler żył, USG, endokrynolog
)
Mam od dr taką kartkę kiedy co mam badać i wygląda że test z glukozą około 25 tc mam zrobić-jakie wy macie zalecenia?