reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Dziewczyny u mnie siusiak odpadł :)
Będzie Córcia :)
Matylda :)

Waży 475g :) wnusia.jpg

dzień dobry mamuśki!
cieszę się razem z wszystkimi mamami po udanych wizytach

ja byłam dzisiaj rano z wynikami morfologii i moczu
wyniki w porządku, ciśnienie w normie, od poprzedniej wizyty z ważeniem (17 grudnia) jeden kilogram więcej-wystarczająco :) najśmieszniejsze jest to że jak się zacznie cieplej robić i nie będę się ważyła w kozakach spodniach i swetrze to wyjdzie na to ze mnie ubywa albo przybywa coraz wolniej ;-)
dostałam kolejne zwolnienie na 2 tygodnie :nerd: (teraz też miałam od 3 stycznia) zasadniczo nic się nie dzieje ale mam teorię że pani dr ma mało pacjentek i musi w przychodni wyrobić normę więc jak ciężarna na zwolnieniu to sie nudzi w domu i może przyłazic dwa razy na miesiąc :eek: dobrze że za to nie płacę :-) wyprosiłam USG (no bo Pani doktor ja się martwię bo brzuch taki wielki i ruchów jeszcze nie czuję ;-)) ale tylko na szybko zrobione (dzidzia machała mi rączką :-p , główka wymiarami odpowiada 20t 1d, serduszko bije) bo za tydzień idę na połówkowe przecież a żeby stwierdzić płeć to trzeba więcej czasu ble ble... ;-)

tak więc po dzisiejszej wizycie wiem że wszystko jest bardzo w porządku, mam się dużo ruszać bo zakrzepica, depresja i wogóle (nie sprzątać i ganiać za córcią tylko iść na gimnastykę,basen i się relaksować)a w drzwiach na odchodne że mam dużo leżeć :eek: :sorry::laugh2: :-D
Odebrałam jeszcze wyniki cytologii, raka brak a do tego pierwsza grupa :szok::-D jak u dziewic ;-)
oraz HIV też nie stwierdzono

za tydzień 10:30 USG u innego lekarza na lepszym sprzęcie, potem 30 tycznia badania TSH i FT4(tarczycowe) i 31 endokrynolog, czyli w styczniu odwiedzę sieć luxMed łącznie 9 razy :sorry: przepraszam cię Allianz, chyba na moim pakiecie będziecie grubo w plecy... (gin x2, krew x2, cytologia,chirurg naczyniowy, dopler żył, USG, endokrynolog :rofl2: )

Mam od dr taką kartkę kiedy co mam badać i wygląda że test z glukozą około 25 tc mam zrobić-jakie wy macie zalecenia?

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję pozytywnych wieści :) Ja mam glukozę zrobić na wizyt 20 lutego, ale gin mnie załamał, bo mam zrobić 75 mg. Pytam się, dlaczego. Nie miałam we wcześniejszej ciąży problemów, a on, że teraz są takie zalecenia ogólne, że jest dokładniejsze blablabla. 2 godziny będę kwitła :(

Do góry