reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Czesc dziewczyny !

Ja juz dzis po wizycie z dobrymi wieściami. Mój krwiak sie wchłonął. Moge powoli odstawic luteine i duphaston. Mam zacząć brac Magne B6 bo ponoc to na rozrost macicy hmm. Najlepsze bo pytam lekarki czy moge juz chodzic i wszystko a ona do mnie i do mojego m mowi " no z tym to sie jeszcze wstrzymajcie 2 tygodnie" haha ryklam smiechem bo nie o to mi chodzilo, moj m sie zmieszal bo to bylo w poczekalni juz gdzie bylo dosc sporo ludzi. Jedno mnie tylko niepokoi bo mam malo wód płodowych. I lekarka mi mowi ze malo wody pije... Mnie to zdziwilo bo ostatnio mam taka zgage ze wypijam 3 litry wody na dzien. Dalej nie znam jaka płeć. Lekarka szukala bardzo dlugo stwierdzila ze dziewczynka ale nie jest pewna. Dzidzia waży 0,40kg :):). A ja od ostatniej wizyty 4 stycznia przytylam 2 kg.

reklama
ewelince jak druga córa będzie tez taka śliczna to tylko skakać z radości ale skoro chcesz synka to kciuki za synka ;-)
u nas też tendencja do dziewuch nas jest 5 bab i 2 braci hah u sióstr po 3 córy i jeden syn u brata to samo tak sie umówiły czy co ;-) a u mnie pierwszy synek jest więc u ciebie tęz może może będzie ....;-)

Ostatnia edycja:
teri 114 teraz to tylko martwie sie czy zdrowa dzidzia ..płec juz zeszła na 2 plan . jak bedzie córa natalka bedzie miała siostrzyczkę

Agu - cieszę się , że wchłonął się krwiak !!!! No i gratuluję tak dużej dzidzi :tak::tak:.
Ewelinanice - śliczna Natalka . A z dzidzią pewnie jest wszystko ok - nie stresuj się niepotrzebnie:tak:

auusia- gratuluje synka
ewelina- ja też jeszcze nia znam płci, ruchy u mnie bardzo delikatne, niedługo się dowiemy co u nas mieszka
agu- dobrze ze krwiak sie wchłonoł, ja tez miałam ostatnio problem z wodami, niektórzy lekarze twierdzą że picie wody nie ma nic z tym wspólnego, wód miałam coraz mniej ale to prawdopodobnie przez to ze łozysko się szybko starzało ( to tez przez antybiotyki które brałam od 24 tc. do konca), w 37 tc. miałam juz bezwodzie skierowali mnie do szpitala i właśnie w tym dniu sama zaczęłam rodzić w sumie 16 dni przed terminem, a jaki masz poziom wód?

Gratuluję Dziewczynki zdrowych i pięknych dzidzioli !:)
A my nie wytrzymaliśmy i umówiliśmy się jutro o 17.00 na prywatne USG.
Nie podglądałam dzidzi od 10.12.2012 i jestem ciekawa czy wszystko w porządku, no i może płeć będzie widoczna :) Usg połówkowe na NFZ mam 4 lutego, więc przynajmniej 2 razy podejrzę.
W sumie wszystko nam jedno czy urodzi się dziewczynka, czy chłopiec, ale ciekawość nas zżera :p

Ostatnia edycja:
kari, wybacz bo pewnie pisalas, ale wiem ze mialas miec drugie usg i sie martwilas... mam nadzieje ze jest ok, a jakos musialam przegapic jesli pisalas...

DziakBez nie wiem jaki poziom... Lekarka tylko mowila ze mam malo wod... moze nie jest az tak zle. Musze o tym poczytac w necie. Nie wiem co spowodowalo ze tak malo wod jest. ostatnim razem dzidzia miala tyle miejsca ze sobie normalnie pływala. Ehh tez ze mnie gapa ze sie nie wypytalam jej o to, ale bylam taka szczesliwa ze juz ten krwiak zniknal ze chyba nie doszlo do mnie do konca ze cos znow nie tak tym razem z wodami...

reklama
Do góry