reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

aaa olunia właśnie. dzisiaj na IP badał mnie super lekarz i powiedział, że ból przy wadach macicy jest typowy i bardzo często dużo silniejszy. może to nas jakoś pocieszy...

natis - to w ogóle był dziwny ból. najpierw z boku brzucha, potem dołem, potem cały brzuch. strasznie się przestraszyłam. i po 2 nospach i 3 godzinach bólu zdecydowałam się na IP. lekarz zapytał tylko czy mam jakieś bakterie w moczu, a miałam ostatnio szczawiany i powiedział, że to może, ale nie musi być to. muszę się umówić do nefrologa, bo mam tylko jedną nerkę i muszę nad tym czuwać. Ty masz wizytę lada dzień, to się dowiesz co i jak, ale u mnie ten kolkowy ból już był kilka razy, ale taki jak dzisiaj to dopiero pierwszy i mam nadzieję ostatni raz.

Ostatnia edycja:
reklama
anisiaj tez wlasnie czytalam w internecie, ze tak moze byc przy wadzie. a co mowil na twoja przegrode:)

Natis ja dostaje takiego bolu kolkowego jak szybciej chodze albo za duzo, to chyba jakis znak od dzidzi , ze mam zwolnic, ale ja z natury to taki dzikus troche i zawsze szybko chodzilam.

anisiaj a jestes dokladnie w tym tyg jak pokazuje Twoj suwaczek?

Olunia tak, mam suwaczek wg usg. O przegrodzie mowil tyle,ze bedzie bolec i trzeba to bardziej kontrolowac.

Natis, kolki moga teraz byc od nerek, ale pewnie kontrolujesz mocz i gin czuwa.

katko ale mnie rozbawiłaś:-D nie martw się, u mnie na ostatnim usg pani doktor stwierdziła ze dziecko ma... jakies duże uszy:szok: na co ja przerażona do niej że ani ja ani mąż nie mamy dużych uszów, póżniej jak sprawdzała płec to tak patrzy patrzy i mówi... no niby siusiak jest ale bez jajek:szok::szok: na co ja... to świetnie !

Nie...Ty mnie rozbawiłaś - tym "brakiem" :-D
Marcelinowa dzięki za pocieszenie (boję się wszystkiego).
A imię...jeszcze nie mam - podpatrzę coś w dziale imion i może dopiszę już tam :)

Ja już nie miałam siły wczoraj pisać,bo wróciłam po północy do domu i od razu lulu..

Ja jestem troche zawiedziona badaniem. Zrobili mi tylko test potrójny z usg i nic więcej.Nie badała serca:no:. W ogóle nawet jak na oddziale byłam to na początku z serdusiem było ok a dopiero za moment wykazało tą niedomykalność,ale to on musiał dłużej badać.a tutaj całe badanie usg jakieś 5 minut trwało "nóżki są,rączki są,ustka są,nosek jest...". I więcej go mierzyła niż zajęła się tym sercem.więc dla niej wszystko jest ok. Pozostaje tylko czekać jeszcze na badanie z krwii. Zapytałam ją czy może mi coś poradzić na bóle brzucha to "musi pani się skontaktować ze swoim lekarzem prowadzącym" heh.. Ale przynajmniej byłam spokojna bo widziałam małego.. Znowu mi przytył 148g :szok: Trzymam się wersji,że jest OK i tyle ;) a 14 mam wizytę u swojego to może jeszcze pobadamy to serduńko moje

mama wikusi mam nadzieję ze nie wyjdą :-) mój mąż ma swoją filozofię na ten temat a mianowicie uważa ze to nie moze być chłopak bo po nim to miałby juz dużego dobrze widocznego siusiaka :szok: zobaczymy, wizytę mam w przyszły piątek a połówkowe 31 stycznie wtedy sie dowiemy
nayaa trzymaj sie tej wersji bo tak będzie ! co do imienia dla chłopca też nie mam jeszcze ! cały czas myślałam ze córa będzie..

Jeny- ale miałaś wizytę:-D Nieźle się uśmiałam, jak to czytałam:-)

Ja dziś o 9.00 miałam wizytę:) Z dzidziusiem na szczęście wszystko w porządku, słyszałam serduszko, widziałam żołądek, nerki... Waga i wzrost prawidłowy, dostałam skierowanie na kolejne badanie krwi i moczu, bo ostatnio były robione dwa miesiące temu. W poniedziałek muszę zapisać się na USG połówkowe, ale do innego lekarza, bo mój nie ma tak dokładnego sprzętu. Już nie mogę się doczekać! Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy, trzymał rączki przy głowie, ale skrzyżował nóżki, więc nadal nie wiemy, czy to chłopiec czy dziewczynka. Myślę, że na połówkowym już będzie wiadomo, bardzo na to liczę:)

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
bona gratuluję :) super wieści, najważniejsze ze zdrowe:-) a te tajemnice które nasze dzieciaczki skrywają za niedługo odkryjemy, ja też sie nie mogę doczekać !!:-)

Do góry