reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

MamaLusia- gratuluje zdrowego dzidziusia, ja tez mam bakterie w moczu ale lekarz powiedział że puki nie ma nic więcej nic z tym nie będziemy robić

kari- czasami mysle że moglibysmy mieć choć minimalny wpływ na płeć, niestety tak nie ma..., mi przy pierwszej ciązy wszyscy mówili ze będzie syn, wszyscy, ja nawet się nie zastanawiałam tylko myslałam o dziecku jak o chłopcu, kiedy na usg dowiedziałam sie że dziewczynka poczułam się troche "oszukana" ale było mi głupio wobec córeczki bo przecież nie jej wina ze wszyscy się pomylili po powrocie do domu powiedziałam do meza że będą większe wydatki bo musze dokupić sukienki, on tylko się śmiał. To było w czwartek, w środe przy wizycie dowiedziałam się o toksoplazmozie, zaczeło się jeżdzenie po lekarzach, straszne diagnozy, jedna lekarka powiedziała ze patrząc na statystyki trzeba przyjąć że dziecko na 40% będzie mocno upośledzone, wtedy zdałam sobie sprawe jak nieistotne było dla mnie czy będzie syn czy córka czy bedą rozstępy itp.
wiesz ale po tym co przeszłaś z Adasiem nie dziwie Ci się że masz takie "skojarzenia" z synkiem, bardzo Ci współczuje że nie możesz cieszyć się z tego dziecka tak jak bys chciała. Wiesz jest jeszcze szansa że lekarze się pomylili, wiem niewielka ale w sumie to dobrze że dowiedziałaś się teraz a nie przy porodzie. Mam nadzieje że szybko oswoisz się z tą myslą szkoda że nie mogę Ci jakos pomóc, a mąz może widział że jest Ci smutno a nie zmieni tego więc nie chciał Cię dodatkowo dołować i tak zareagował

Ostatnia edycja:
reklama
Kari,
smutno mi się zrobiło jak sobie poczytałam Twoje troski.. ja myślę, że w gruncie rzeczy sednem Twoich obaw nie jest to, że to nie dziewczynka ale chłopiec lecz to, że z drugim dzieckiem mogą być podobne trudności jak z Adasiem.. łatwiej sobie wyobrazić, że jak będzie córeczka to będzie na pewno zupełnie inaczej.. ale przecież każde dziecko jest inne, każde to indywidualność. Zadne (z wyjatkiem bliżniaków jednojajowych może) nie jest klonem drugiego. Ja wierzę, że tym razem nie będziesz mieć pod górkę. Wiem że bardzo kochasz Adasia, ale mogę się tylko domyślać jak Ci jest bardzo trudno na co dzień radzić sobie z waszymi problemami. Tak jak już pisałam wierzę, że tym razem będzie łatwiej, że ten synek wynagrodzi Ci trudy pierwszego macierzyństwa i wiem, że bardzo Go pokochasz :) Ściskam Cię gorąco!!! Ania

RobaczekII gratuluję zdrowego dzidziusia - drugi synek to też pieknie :-) najwazniejsze ze maluszke ma sie dobrze, a moze kiedy i na córcie przyjdzie pora? Siusiaka widac na zdjeciu na 10000% :tak:

kari21 - gratuluje zdrowego chlopca, najwazniejsze to zdrowe dzieciątko, plec nie ma az takiego znaczenia, najlepiej sie nie nastawiac na plec, bo moze pojawic się rozczarowanie. Kari21, za kilka miesiecy pokochasz tego malucha calym sercem i wspomnisz ze nie madra bylas gdy plakalas na wiesc o synku.

MamaLusia
- super ze udana wizyta :-) gratuluje. I slusznie nie ma sie co nastawiac na konkretna plec, bedzie co ma byc i juz :tak:

Ja sie tez nie nastawiam, bedzie synus super, bedzie dziewczynka tez super. Dla mnie najwazniejsze jest aby dzidzia byla zdrowa. Mam wsrod znajomych przypadki chorych dzieci i to jest powod do smutku i placzu :no:

My na 22 stycznia mamy USG połówkowe :) Wtedy na pewno potwierdzi się już płeć maluszka :)

Ohhh, nie mogę się doczekać, żeby znów podejrzeć nasze maleństwo :) Powoli zaczynam czuć delikatne ruchy dzidziusia :)

robaczek, kari, mamalusia baaaaardzo gratuluję udanych wizyt!!! Niech będa już takie do samego końca :*

A ja prosze Was kochane moje o ksciukaski za moja dzisiejszą wizytę żeby z dzidzią było wszystko dobrze i zebysmy poznali w końcu płeć!! :-D W tym temacie jesteście niezawodne i niezastąpione :-) Wpadnę wieczorkiem i zdam relacje jak było :*

reklama
Do góry