reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

hej dziewczyny, ja po wizycie...z dzidzią wszystko wporządku, piękne usg w 3d, mała jest cudowna, ustawiła się już główką do wyjścia!!!! lekarz mówi, że to normalne na tym etapie i że jeszcze może zmienić położenie i mam nadzieję, że tak będzie, bo będę się wówczas mniej niepokoić..od 1 września idę na szkołę rodzenia..szyjka wporządku, nic się nie skraca, łożysko wporządku, dzidziolek ma ponad kilogram już :)) niestety zła wiadomość to taka, że mam infekcję grzybiczą i stan zapalny ;/ mam nadzieję, że z tego wyjdę, bo nie chcę krzywdy zrobić mojej malutkiej z powodu niedoskonałości mojego organizmu :((( buuu... A jak u Was?? ma któraś też infekcje?? i jak maluszki?? ma któraś już też w ustawieniu "do wyjścia"...

reklama
witajcie dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było,ale czas jakoś szybko mi nawet leci,jeszcze krótkie wakacje, malowanko w domu i zleciało, ale powiem Wam ,zę trochę zaniepokojona jestem, bo coś często mi się brzuch stawia,a lekarz na ost. wizycie powiedział, że w ciąży to normalne i tyle..:no:na szczęście idzie na urlop do końca roku i przepisali mnie do innej pani doktor:-) mam nadzieję, że u niej będę coś wiecej widzała, bo u tamtego to nigdy ani wagi się nie dowiedziałam, ani wzrostu, ułożenia i wogóle poza tym że serduszko bije to nigdy nic mi nie chciał mówić tylko zawsze "zapraszam prywatnie" brrr. Gdybym nie zrobiła sobie prywatnie(ale nie u niego) usg połówkowe to do tej pory nie znałabym nawet płci,bo też mi nie chciał powiedzieć! Masakra.:wściekła/y: Ale zapisałam się też na prywatne prenatalne w co się robi w III trymestrze i idę za tydzień:-) zobaczymy oby wszystko dobrze:-) pozdrawiam Was wszystkie i już bliżej niż dalej!!

hej, miałam dzisiaj wizytę, mała waży 1300g i przekręciła się już główką w dół. szyjka znowu się troszkę skróciła, ale nie jest jeszcze bardzo źle. dalej mam łykać buscopan rozkurczowo i zwiększyć dawkę magnezu

Nasza mała też już główką w dół, zresztą czuję to po kopniaczkach w żołądek :-).
Moja gin mówi, że chyba już się nie odwróci, bo to moje pierwsze dziecko. Mnie wyszły z kolei bakterie w moczu, tak że musiałam wczoraj zanieść na posiew. Najważniejsze to leczyć to na bieżąco.

judytaw ale masakra ten twój gin... "zapraszam prywatnie"? jak tak można, żeby nic nie mówić pacjentce, a jak chcesz coś wiedzieć to przyjdź i zapłać! Dobrze że będziesz pod opieką innego teraz. Ja bym chyba po pierwszej wizycie zmieniła.

o widzę, że już u większości z Was główką w dół maluchy ;) judytaw wiesz ja też pewnie bym nic nie wiedziała od lekarza, bo na przychodni oni tylko ciśnienie sprawdzają i tętno płodu, a lekarz tylko brzuch maca czy dobrze wszystko i badania podstawowe, nic poza tym, dlatego jeszcze dodatkowo chodzę prywatnie i mam usg co wizytę i jestem spokojniejsza dzięki temu;) na tym prenatalnym się wszystkiego dowiesz, zobaczysz będzie wszystko dobrze :) a jak często Ci się brzuchol stawia?? masz jakieś stresy? albo może nieoszczędzasz się?? mi wystarczy, że ja raz zaszaleję i potem około tygodnia albo dłużej nawet przy wypoczynku brzuch mi się stawia..

Jak tak czytam jaką Wasze dzieciaczki wagę mają i że już poobracane główką w dół to się poważnie zastanawiam, co z tą moją Małą będzie, bo nie dość że malutka (niecały kilogram podczas wczorajszego usg) to jeszcze jak zaklęta cały czas jest w jednym położeniu, w poprzek i ani jej się widzi ruszyć chyba... Co prawda pytałam o to w innym temacie, ale się powtórzę, bo tutaj będzie bardziej w temacie, czy Wasze dzieciaczki zmieniają bądź zmieniały swoje położenie w brzuszku? czy raczej cały czas były w jednej pozycji?

esmeralda - a te badanie 3d, które teraz miałaś to było badanie prenatalne? te III prenatalne zawsze jest w 3d?

Nasza mała też już w położeniu główkowym, łożysko na tylnej ścianie, czyli ok i waży już 1677g, mała została dziś dokładnie wymierzona, wszystko jest prawidłowe i bez zastrzeżeń, a że nie miałam dziś z kim zostawić starszych dziewczynek, to miały one okazję zobaczyć siostrzyczkę na monitorze, szkoda tylko, że maluszek zasłaniał buzię pępowiną, trudno było zobaczyc buzię w 4D. A u mnie znowu jakieś bakterie w moczu, muszę dać mocz na posiew, dodatkowo posiew z pochwy robimy, szyjka miękka, długa na 3,5 cm, czyli jeszcze nieźle wg ginki. A na następną wizytę, 19.09 mam zrobić HBS i OWA, będzie już do porodu gotowy wynik

Nasza Basia, po wczorajszej wizycie, waży (+-)1260g i też leży główką w dół:happy2:
Pan doktor zrobił mi zwykłe usg, to znaczy bez szczególnych pomiarów, sprawdził tylko czy wszystko w porządku. Oczywiście miedniczki nerkowe Mała ma dalej na górnej granicy normy i trzeba obserwować. Całej buzi nie chciała Nam pokazać, zasłaniała się rączką:sorry2:, ale i tak jest śliczna:happy2::cool2:
Następne usg mam mieć za 6 tygodni.

majka nie wiem czy zawsze w 3d...chyba jak sobie zażyczysz...bo pomiary wszystko normalnie robił, dopiero pod koniec pokazywał obraz w 3d bo mi zależało, chciałam mieć na płytce na pamiątkę...napewno były to prenatalne bo bardzo długo mierzył wszystko i sprawdzał... a druga sprawa, najlepiej w 3d właśnie w takim okresie robić, bo najwięcej widać ;) w sensie dzieciaczek już wykształcony caluśki.majka a lekarz nic nie mówił co do wagi dziecka ?? to pewnie prawidłowa jest i się nie masz czym martwić, każde dzieciątko inne jest. U mnie nie wiem w sumie, jak do tej pory mała była w położeniu pośladkowym, dopiero teraz niedawno się obróciła główką do dołu, ale jak tak po ruchach czuję to mam wrażenie że też się teraz ułożyła wpoprzek, chociaż nie wiem, może się mylę, na obrócenie główką do dołu jeszcze chyba nasze maleństwa mają czas, tak mi się zdaje..bo koleżanki maluch dopiero jakoś w zaawansowanym 7 miesiącu się obrócił. Basia a do czego ten posiew z pochwy?? co on ma na celu?? wogóle powiedzcie jakie badania robicie w 3 trymestrze??

ja dziś po badaniach standardowych, mocz ok, morfologia niska hemoglobina :( i wykryto u mnie lipemie surowicy, konsultowałam to z jednym lekarzem, ale olał to krótko mówiąc, bo jak twierdzi- w ciąży zawsze źle wychodzą wyniki ;/ dla mnie to nie jest odpowiedź, będę konsultować to jeszcze z jednym lekarzem, tymbardziej że nie czuję się jakoś rewelacyjnie dobrze, zwłaszcza przy lekkim wysiłku fizycznym serce wali mi jak młotem i gorąco mi, czuję się jakbym miała odlecieć, tak samo po jedzeniu, ciśnienie w normie a nawet niskie niekiedy, za to puls wysoki około 100. Czeka mnie w najbliższym czasie wizyta u endokrynologa jeszcze, chyba dawkę leku będzie trzeba obniżyć, bo ft4 niskie. I jestem dziś po badaniu krzywej cukrowej, Jutro odbieram wynik

reklama
Do góry