majka nie wiem czy zawsze w 3d...chyba jak sobie zażyczysz...bo pomiary wszystko normalnie robił, dopiero pod koniec pokazywał obraz w 3d bo mi zależało, chciałam mieć na płytce na pamiątkę...napewno były to prenatalne bo bardzo długo mierzył wszystko i sprawdzał... a druga sprawa, najlepiej w 3d właśnie w takim okresie robić, bo najwięcej widać
w sensie dzieciaczek już wykształcony caluśki.
majka a lekarz nic nie mówił co do wagi dziecka ?? to pewnie prawidłowa jest i się nie masz czym martwić, każde dzieciątko inne jest. U mnie nie wiem w sumie, jak do tej pory mała była w położeniu pośladkowym, dopiero teraz niedawno się obróciła główką do dołu, ale jak tak po ruchach czuję to mam wrażenie że też się teraz ułożyła wpoprzek, chociaż nie wiem, może się mylę, na obrócenie główką do dołu jeszcze chyba nasze maleństwa mają czas, tak mi się zdaje..bo koleżanki maluch dopiero jakoś w zaawansowanym 7 miesiącu się obrócił.
Basia a do czego ten posiew z pochwy?? co on ma na celu?? wogóle powiedzcie jakie badania robicie w 3 trymestrze??
ja dziś po badaniach standardowych, mocz ok, morfologia niska hemoglobina
i wykryto u mnie lipemie surowicy, konsultowałam to z jednym lekarzem, ale olał to krótko mówiąc, bo jak twierdzi- w ciąży zawsze źle wychodzą wyniki ;/ dla mnie to nie jest odpowiedź, będę konsultować to jeszcze z jednym lekarzem, tymbardziej że nie czuję się jakoś rewelacyjnie dobrze, zwłaszcza przy lekkim wysiłku fizycznym serce wali mi jak młotem i gorąco mi, czuję się jakbym miała odlecieć, tak samo po jedzeniu, ciśnienie w normie a nawet niskie niekiedy, za to puls wysoki około 100. Czeka mnie w najbliższym czasie wizyta u endokrynologa jeszcze, chyba dawkę leku będzie trzeba obniżyć, bo ft4 niskie. I jestem dziś po badaniu krzywej cukrowej, Jutro odbieram wynik