reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

hej i ja po usg ... 5 tydzien ... domek ma 6 mm ale w srodku jeszcze nic nie widac. na szczescie lekkie plamienia ustaly i dodatkowo dostalam progesteron. wizyta 100 funtów ... kolejna 50 :/ ale jestem lekko spokojniejsza wiéc chyba warto.
kolejna wizyta za najlepiej 2 tygodnie. jutro wykupié leki i bede odpoczywac ... a i zero sexu :/

reklama
Wesola Kobietka - piekne dzidzi.. i jak znalazlo sobie miejsce z boczku :-)
Qwas - szkoda,ze w srodku nic nie bylo widac,ale spokojnie..na pewno wszystko jest ok!

Wesoła kobietka - A jakie Twoja dzidzia miala wymiary 16 marca? To bylas tak jak ja i Sylha...
qwas- w Londynie jest cos takiego jak Early Pregnancy Unit w szpitalach i z tego co kolezanki wyczaily to mozna tam jechac i powiedziec , ze zle sie czujesz , brzuch Cie boli itd nawet jesli to nie jest prawda i wtedy robia tam USG za darmo. Ja chce tak isc za ok 1,5 tyg bo chce zobaczyc czy slychac serduszko a szkoda mi kasy zeby znowu jechac do polskiego gina. Tez tak zrob:)

ooo dziekuje, mysle , ze na pewno skorzystam.
teraz szukam o tym w necie ale nie widzé jednostki w londynie :/ bo to chyba nie we wszystkich szpitalach ...

Ostatnia edycja:
Qwas- chyba nie ma tego faktycznie w każdym szpitalu . Musisz poszukać sobie. Tam sie nie umawiasz tylko normalnie idziesz i mówisz , ze chyba cos jest nie tak itd . Niech koniecznie zrobią USG:)

Salior tzymam kciuki, nie przemeczaj sie i odpoczywa ile sie da!!

Wesoła ale piekna fotka, cudna :)) rozkleilam sie

qwas jak bez sexu to bez i trzeba przetrwac, wszystko dla dzidziusia :))
Ja tez mialam celibat przy Laurze:baffled:

Lola no właśnie lekarz sam od siebie nie powiedział o wymiarach, a ja chciałam zapytać o interpretację zdjęcia i miałam już to w głowie, ale potem zagadaliśmy się innymi sprawami, lekami, badaniami i w końcu zapomniałam dopytać :( ale na zdjęciu jest zmierzony tylko zarodek, nie pęcherzyk i pisze Dx=3,7 mm, więc patrząc na to co jest w suwaku i co piszą odnośnie 6tyg. w kalendarzach ciąży, że powinno być ok. 4mm to by się chyba zgadzało.

Ok no to i ja po pierwszym USG. Niestety nic ciekawego się nie dowiedziałam. "ciąża jest za mała by cokolwiek powiedzieć." Wiek wg USG to 5 t i 4 d. Ani serducha ani nic :( musze czekać. Jutro ide pokazać to mojej gin i zapytam kiedy znów mam iść. To tyle pierwsze dni wiosny nie są dla mnie łaskawe.

Gragorajka nie martw się! Na pewno jeszcze zobaczysz maleństwo:)
Jak długie miałaś cykle? może długie i stąd ciąża młodsza niż na suwaku:)

reklama
Do góry