reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Elomelo, to była lista na dziś, a taka na najbliższe dni jest gdzieś wczesniej.

o, nanulika już wprowadziła porządek :)

reklama
Dziewczyny, jakie macie odstępy między tymi pierwszymi wizytami? Mnie gin zaprosiła za 4 tygodnie, mnie się wydaje, że to trochę długo.

ja byłam na pierwszej wizycie w 5tc, potem za tydz miałam przyjść z wynikami badań (to było tydz temu), a teraz 16 kwietnia po dalsze l4 i następne usg dopiero w 13tc.

Wg mnie wizyty co 4 tygodnie są jak najbardziej ok no chyba ze są przesłanki aby częściej sprawdzać stan zdrowia mamy. Ja w tym miesiącu byłam aż u 4 lekarzy i każdy mi robił badania. Szukam lekarza do prowadzenia ciazy ale jeszcze go nie znalazłam. Chciałabym znaleźć takiego ktory zajmie sie mną kompleksowo tzn zarówno zbada jak i zrobi USG jak i wysle na badania. Chodzenie do 3-4 rożnych lekarzy mi sie wcale nie uśmiecha...

Jutro mam wizytę u gin-Endo ale to tylko w związku z moja tarczyca.
W tym tygodniu chciałabym jeszcze raz powtórzyć USG ale sama juz nie wiem czy jest sens czy może lepiej poczekać do 13 tc

ja miałam 7 marca, potem 21 marca (po 2 tyg) a teraz 11 kwietnia (po 3 tyg)...
Czy na wszystkich miałaś robione USG?

ja byłam na pierwszej wizycie w 5tc, potem za tydz miałam przyjść z wynikami badań (to było tydz temu), a teraz 16 kwietnia po dalsze l4 i następne usg dopiero w 13tc.
Między 5 a 13 tyg masz zaplanowane jeszcze usg?

Wg mnie wizyty co 4 tygodnie są jak najbardziej ok no chyba ze są przesłanki aby częściej sprawdzać stan zdrowia mamy. Ja w tym miesiącu byłam aż u 4 lekarzy i każdy mi robił badania. Szukam lekarza do prowadzenia ciazy ale jeszcze go nie znalazłam. Chciałabym znaleźć takiego ktory zajmie sie mną kompleksowo tzn zarówno zbada jak i zrobi USG jak i wysle na badania. Chodzenie do 3-4 rożnych lekarzy mi sie wcale nie uśmiecha...

Jutro mam wizytę u gin-Endo ale to tylko w związku z moja tarczyca.
W tym tygodniu chciałabym jeszcze raz powtórzyć USG ale sama juz nie wiem czy jest sens czy może lepiej poczekać do 13 tc

Moja gin tak samo mówi, że co 4 tyg wystarczy. Mnie strasznie męczy, żeby potwierdzić bicie serduszka, bo wiecie, sam pęcherz to trochę mało ;-)

pola chcesz znaleźć gin prowadzącego to znaczy, że zmieniasz dotychczasowego?
Mam podobny dylemat, bo moja gin jak do tej pory była dla mnie OK, ale też nigdy nic mi się nie działo poza jedną drobnostką. Wiele osób z mojego miasta jeździ do innej miejscowości z ciążami i rodzić, bo tam porodówka ma dużo lepsze opinie.

reklama
ja miałam co tydzień bo były problemy teraz co dwa a tak naprawdę jeśli nic się nie dzieje to raz na miesiąc to jest normalne :)

Do góry