reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

50g glukozy rozpuszczone w 200 ml wody-bleeeeeeeeee.
Jeśli Ci wyjdzie zły wynik to powtarzasz test i wtedy jest 75 g glukozy w 200ml wody
test z 50 g jest testem przesiewowym co oznacza, ze jesli wynik wyjdzie niedobry to i tak trzeba pic 75 g, bo jedynie ten test wyklucza lub potwierdza cukrzycę ciążową.

Gratuluje wam dziewczyny fasolek i bicie serduszek:-)
mdmd to ja powinnam dostać takie skierowanie hmm.. a chodzisz prywatnie czy państowo?
chodze prywatnie, ale skierowanie dostalam do szpitala państwowego. te badania to test pappa z krwi i usg to pomiedzy 12 a 14 tc. jak sa wyniki to decyduja o ewent. amniopunkcji.
Witajcie, ja już po wizycie. I widziałam DWA SERDUSZKA! Jestesmy bardzo szczęśliwi. Ginka powiedziała, by na razie byc ostrożnym, bo różnie bywa z ciążami bliźniaczymi tzn. nie zawsze udaje się dwa maluchy się rozwineły,ale jest dobrej mysli:-)
Troche w szoku jesteśmy!
Brawo!serdeczne gratulacje!

Ostatnia edycja:
reklama
Słuchajcie a może by tak zrobić listę przyszłych wizyt i ciągnąć ja na tym wątku za sobą to będziemy wiedziały kto i kiedy :) Dopiszcie się :)
Moja wizyta:

Crazy Girl----------29.03

Elzu----------------26.03
Moni-ka-------------30.03
Nanulika-----------11.04

Dziewczyny niech każda dopisze się do listy,i możemy ją kopiować co parę stron,aby nie zginęła,a później będziemy zmieniać tylko daty
Co wy na to?

Ostatnia edycja:
anisiaj-------------24.03
Wesoła Kobietka---27.03
Moi-ka-------------30.03
Nanulika-----------11.04

reklama
Następna wizyta za 2 tygodnie-4 kwietnia
Kruszka ;-) Gratuluję podwójnego szczęścia ;-)
Nanulika, super, że wszystko w porządku.

czyli:

anisiaj-------------24.03
Wesoła Kobietka---27.03
Moi-ka-------------30.03
hanoos ------------04.04
Nanulika-----------11.04

:))) dzięki hanoos:) trzymam kciuki za Was! i za siebie, wkońcu wszystko może się zdarzyc....

Do góry