reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Emalkadream napewno jest tak jak piszesz? Bo właśnie ja mam takie ułożenie i lekarz to nazwał ułożeniem pośladkowym. Może to jedno i to samo. Jednak nie ma się co martwić bo dziecko ma jeszcze duzo miejsca i się może odwrócić glowka w dół. Mnie lekarz poinformował że jak do 22 tygodnia nie obróci się dziecko to pozniej marne szanse i czeka mnie cc.

reklama
Ja właśnie czekam na wizyte przed gabinetem :) dobrze ze o wizycie sobie przypomniałam bo L4 mi sie dzis konczy:D
Martini super ze wszystko dobrze, szkoda ze sie nie odkrył:):):) ale moze następnym razem:)

Gaga Ooo jakie fajne wieści:):)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny ;) Pisałam kilka dni temu o zmianie usg u mnie do Lilith i nawet nie wiedzialam nic, że ona nie wstawia juz... dlategu nie bylo zmienione u mnie. Dziś miałam usg, a 22 mam odwołane.

Gratuluję. Udanych wizyt :))

Ja dziś znów u lekarza ale zwykłego. Kontrolna wizyta i chciałam zwolnienie na 100% na jutro i piątek bo przecież gin powiedziała że mam leżeć i odpoczywać póki nie wiadomo co mi jest..

Jakie było moje zdziwienie kiedy mój lekarz powiedział że mogę normalnie pracować póki nie ma wyników badań i nie wiadomo co to.
Dziewczyny sory ale zglupialam..
Nie mam pojęcia kogo się słuchać.
Dziś jeszcze wolne na żądanie wzięłam, ale to już ostatnie Przysługujące mi
A na ot takie niechodzenie do pracy pozwolić sobie nie mogę.

Gaga-superaśne wiadomości. Kolejny listopadowy chłopczyk:happy:

Martini- jesteśmy w takiej podobnej sytuacji, też nie znam płci niestety. Maluszek też z ostatnio źle był ustawiony.
Pterusinska- nie ma szans gdzieś do prywatnego lekarza dziś się dostać i wyprosić o zwolnienie?

Dziewczyny , nawet nie straszcie, że dziecko już nie zmieni pozycji, bo mój maluch w scyzoryk jest ułożony - poprzecznie. Ja i tak mam planowe cc, ale jednak chciałabym poznać płeć przed porodem, a przy obecnym ułożeniu jest to nierealne;-) ;)

No więc tak... Dzidzia ma 11 cm , wszystkie wady wykluczone ;) Będzie chłopak na 100 % :D _DSC0147.JPG

Załączniki

• _DSC0147.JPG
    _DSC0147.JPG
    264,4 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Przecież maluszki teraz bedą skakać fikać i co chwile sie obracać:) nie zwracajcie na to uwagi:) jedyne co gin ocenia, to "tendencja" do ułożenia- ale ona tez nie ma wielkiego wpływu na poród. Moja gin opowiadała mi kiedyś ze miała pacjentkę która miała córę ułożona pośladkowo. Pierwszy poród wiec wskazanie do cc. Stawiła sie do szpitala w wyznaczonym terminie, zrobili usg i potwierdzili pośladki, ale mieli urwanie głowy i musieli jej cc przełożyć na następny dzień. I przed tym cc następnego dnia tez robili usg i co? Główkowo:) mała w nocy sie obróciła, babka urodziła naturalnie :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry