reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

. Moja gin opowiadała mi kiedyś ze miała pacjentkę która miała córę ułożona pośladkowo. Pierwszy poród wiec wskazanie do cc. Stawiła sie do szpitala w wyznaczonym terminie, zrobili usg i potwierdzili pośladki, ale mieli urwanie głowy i musieli jej cc przełożyć na następny dzień. I przed tym cc następnego dnia tez robili usg i co? Główkowo:) mała w nocy sie obróciła, babka urodziła naturalnie :) < ---- Mi taka samą sytuację dziś opowiadała tylko, że z niej wariatkę zrobili, że źle niby zobaczyła i do cc skierowanie dała, a dziecko w drodze do szpitala się odwróciło :D

reklama
Gaga, martini gratuluje wizyt :-)
Ja sie akurat nie zgodze z tym ze marne szanse na obrocenie ma dzidzia po 22tyg.. mi i lekarz i polozna na takim etapie ciazy nawet nie mowili jak Niko jest ulozony a przekrecil soe glowka w dol w 32tc i nawet nie bylo mu bardzo ciezko.. szwagierce cora w 36tc przekrecila sie glowka w dol i za pare dni znow glowka do gory.. takze bez stresu dzieci maja jeszcze duzo miejsca:-) i fikaja oczywiście :-)

Zana teraz ja zmieniam liste wiec prosze do mnie priv jakby co...

Pterusinska ja bym wolala nie ryzykowac i nie pracowac wlasnie tym bardziej ze nie wiadomo co to jest i od czego.. no ale wydaje mi sie ze za duzo opcji do wyboru nie masz... kurde co za lekarze :-\

No to u mnie tak 150g żywej wagi. Płci nie znam bo jej się nie chcialo szukać. Dodam że to wizyta na NFZ tak dodatkowo. Położone też posladkami w dół i tak jakby kleczalo. Zmartwila mnie tylko, łożysko mam z przodu i że jest bardzo nisko schodzace powiedziała że jak się nie podniesie to źle, pytała czy miałam problemy z lozyskiem i kazała do konkretnego lekarza-dała nazwisko się umówić na usg. No czy to jest lekarz ja się pytam? Aa i najlepsze powiedziała że to jest wogole niemożliwe żebym czuła jakiekolwiek ruchy. Bo ona pewnie lepiej wie. Pewnie sama dzieci nie ma. Myślicie że martwić się tym lozyskiem i jeszcze się gdzieś zapisać?

Zana a my taki sam etap dokładnie mamy.

Dziewczyny zapomniałam o tekście dnia. Pyta czy wszystko ok i powiedziałam że teraz przez kilka dni bardzo mocno mnie kulo w brzuchu i wiecie co ona na to? To wcale nie musi być od ciąży pewnie Pani truskawek za dużo zjadła.

Załączniki

• 20160608_114802.jpg
    20160608_114802.jpg
    461,9 KB · Wyświetleń: 112
Keejti- ale lekarka... Ostatnio mnie nasza służba zdrowia rozwala. Co jeden lekarz to lepszy... Tekst z truskawkami mnie rozwalił:laugh2:
U mnie łożysko też nisko , na przedniej ścianie i lekarz powiedział, że na tym etapie to nie jest nic niepokojącego, żeby się nie martwić i że najprawdopodobniej się samo podniesie. Sporo kobiet podobno tak ma.

reklama
Do góry