reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Tak na poprzednim usg pokazywalo idealnie co do dnia. Ale może faktycznie przesadzam. Za dużo się naokoło nasluchalam nieprzjemnych i smutnych historii. Więc psyhika robi swoje.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie w takim razie też badają ginekologiczne. Już wiem o co chodzi [emoji14]

Mała spokojnie u mnie co wizytę to jest inaczej [emoji14] raz równo raz dzień różnicy raz dwa ;)

Lilith moje badania prenatalne składają się z trzech wizyt. Tak mam napisane w informacji. 11-14tc 20-23 i po 30. I że w każdej chwili mogę zrezygnować z kontynuacji specjalistycznych badań płodu.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

W takim razie ja ostatnio mialam mierzone to dno. Badanie wygladalo dokladnie tak jak dominika opisala. Bolal mnie brzuch przy tym ale jakos to przetrwalam i szyjke tez sprawdzal.
Mala taka roznica to nie roznica:-) malenstwo szybko nadgoni :-) czasem lekarz zle pomiar zlapie i juz roznica w usg wychodzi.

Lilith-to dobrze, bo nie masz czym sie przejmowac ;-*

Mala- nie czytaj! nie słuchaj :) jeśli ufasz lekarzowi i on nie widzi w tym problemu, to nie wnikaj. uwierz mi, od "wnikania" i dociekania każdej rzeczy, można totalnie oszaleć.. Stresów w ciąży jest cała masa, po porodzie tak samo.. Wdech wydech i do przodu :)

Ooo tu normalnie dotykają i juz. Zresztą to samo czuć. Tylko trzeba wziąć pid ueage, że u mnienie badają bez powodu wiec pewnie stąd innaczej to wygląda. Wbrew pozorom bardzo mnie to cieszy bo nienawidzę takich badań..

Princeseczka piczekamy i zobaczymy czy jutro też tak będzie czy po ścianach zacznę chodzić hihi.

U nas w takim "dowcipnym" palcowo-wziernikowym badaniu gin ocenia szyjkę i macicę.. o co chodzi dokładnie z macicą to nie wiem, ale na wypisie z IP mam że "miękka" i "ruchoma" (jako dobra inforamcja), więc pewnie to też badają przy okazji ;)

To może chodzi o zbadanie czy szyjka się nie skraca np?moja siostra już od 20 tygodnia leżała plackiem bo miała składająca się szyjka.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi dno mierzy położna jak leżę metrem przez brzuch nie dowcipne zresztą już 2 raz mnie nie badała ginekologiczne lekarka bo jak mówi niechęć naruszać juz bo wielorudka i może zacząć mi się ujście wcześniej otwierać wiec nie chce ingerować skoro jest w porządku wszystko

Do góry