reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Ale miło mi się zrobiło.. Poważnie.. Jednak nie dziękuję.
Wizyta dopiero o waszej 14.30 i trochę tam będę bo na 14 jeszcze lekarka..
Od rana juz serce skacze..

Lilith, czekamy na wieści &&&

Linka, właśnie, może w tym samym miejscu? Ja robię tam, gdzie teraz byłam.
Termin zależy od tego, na czym komu bardziej zależy, jeśli na ładnych zdjęciach buziaka, to lepiej później, ale podobno ja chodzi o wykrywalność wad, np. serca, to lepiej 18-20 tc.

Nie miałam ani razu mierzonego dna macicy ani brzucha w poprzedniej ciąży, ciekawe jak teraz ta na nfz.
Szyjkę miałam mierzoną podczas usg dopochwowego, dopiero jak polip mi się zrobił i krwawił, to sprawdzała mi recznie na fotelu.

Mała, nie martw się, mi też na każdej wizycie wychodzi róznica kilku dni w jedną lub drugą stronę, dzidzie rosną skokowo i rzadko pomiary z usg zgadzają się idealnie z om, a nawet z poprzednim usg, to zupełnie normalne.

reklama
Masakra, chyba z 30min to trwalo bo zas byl tak samo jak wczesniej I za nic nie chcial sie obrocic. Wymeczyla mnie strasznie.. Maluch ma 8,3cm I nt az 2,4 sprawdzane kilkakrotnie. Dramat to chyba za duzo I zas rycze. Oni mowia ze oki bo nt rosnie z maluchem etc ale dla mnie to za duzo.. Jeju co sadzicie?? Zaraz krew I moja lekarka takie mam opoznienie.. cisnienie zas mega chyba z nerwow..

Do góry