reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Też nie widziałam o tym liczeniu, moja non stop się rusza, tak samo jak i pierwsza, wydaje mi się, że w ogóle nie śpi, chociaż wiem, że to niemożliwe;)

reklama
Z tym liczeniem ruchów to tez mogą byc rożne szkoły i jedni zalecają tak, inni inaczej. U nas w szpitalu rozdają takie karty i ma byc 10 ruchów w ciagu 12 godzin, przy czym odstęp miedziany jednym a drugim min, 20min,

Jestem w 34tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Dziewczyny cieszę sie ze u Was wszystko ok:)
Ja wczoraj dostałam skierowanie do szpitala ... mały za mało przybiera ostatnio mało wód i lipa... generalnie pewnie juz zostanę do rozwiązania . Tak jak szedł ładnie do przodu z waga tak teraz stoi... ale wszystkie przepływu wszystko ok wiec jestesmy dobrej myśli .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

EM Ka no szkoda ze przyjdzie Ci lezec w tym szpitalu i tak jak mowisz napewno do konca, ale ze juz nie duzo zostalo to jakos przezyjesz, a pod ciagla kontrola :)

Em Ka, no to faktycznie lepiej już zostać w szpitalu, bezpieczniej, a ile malutki waży? Wody jakoś na granicy są czy za mało? Nie martw się, będą Was monitorować i wszystko będzie dobrze :*

Netta, może nie, bo mnie tam od sierpnia boli i wprawdzie lekarka na NFZ stwierdziła rozwarcie na palec, ale lekarz w szpitalu nie doszukał się, a i moja prywatna ginka do tej pory nie widzi ;)
Na pewno coraz niżej maluszki i mocniej naciskają. Choć na tym etapie, to i rozwarcie już może być normalne.

Netta jeszcze zaciskaj:)

Dzieki dziewczyny no sama wole byc tu niz potem pluc sobie w gębę , mały wazy ok 3kg a szedł na dużo wyższy wynik przez 2 tyg przybrał zaledwie +- 150gr wczesniej to samo... a wód na doleje granicy normy 8 cm , wczoraj było jeszcze 11... wiec tez sie cieszę
Ze tu jestem w obecnej sytuacji .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em Ka, będzie dobrze, moja ginka mówiła, ze niektóre dzieci rosną jak szalone, a na koniec stopują, inne delikatnie przyrastają i szaleją na koniec dopiero.
Pij dużo. No i może będziesz druga albo trzecia, malutki już duży jest :)

reklama
Emka-Rozumiem, że problemem jest niski przyrost ale 3 kg to wcale nie jest zła waga dla noworodka.
U Ciebie już ciąża prawie donoszona- na pewno będzie dobrze. Mówią coś na temat porodu? Trzymaj się cieplutko.

Do góry