reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Witam Dziewczyny na ostatniej prostej :))
Mam pytanko, czy Wasze dzieciaczki już przyjęły pozycję główkową do porodu?

Moja mała ciągle poprzecznie ułożonazna, a już 35 tydzień kończymy i zaczynam się troszkę martwić a przodujące łożysko raczej nie pomaga.
Gin wspominała że czekamy do końca 36tc i będziemy termin cc ustalać bo szanse na obrót są nikłe..

Jak to u Was wygląda?

reklama
Pterusinska mamy tutaj pare nie obroconych okazów. Mój np [emoji5] jeszcze w 26t na usg była głową w dół ą teraz w 32t nagle jest tylkiem w dół. W 36t mam usg ą jak nie to cc. Też wolę sn.

Jestem w trakcie 33 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]

Właśnie moja też na każdym usg do 28 tygodnia była główką w dół a później poprzecznie i ani myśli się obrócić. A bardzo chciałam naturalnie rodzić..
Muszę umówić się na usg w przyszłym tygodniu i zobaczę co mi gin powie.

Netta ja dzisiaj dzwonilam do swojego z zapytaniem czy mam się zgłosić po szpitalu na wizytę i od razu zapytałam o te pobranie to powiedział że między 35-38 T robi się.
Kazał na następną wizytę kupić patyczek a jak z tym zawiezieniem będzie to ja nie wiem :/ skoro mam późno wieczorem wizytę ...no ale teraz nie będę tym głowy zawracać
Co do dodatniego wyniku to przed porodem (doklafnie 4 h przed) podają lek ( dozylny w formie kropliwki ) i jak się rodzi sn jest bezpieczne dzieciątko przechodząc przez drogi godne. Ja dostalam jak podawali mi oksy na rozbudzenie a na końcu i tak było cc

Koalka chciałabym aby tak było :) ja przy pierwszej codziennie nosiłam ciężary, sprzątanie, mycie okien,dywanów i itp a nic nie ruszyło tylko sztuczne wypedzanie...
Ciekawe jak by wyglądał finish może faktycznie szybko by poszło [emoji6]

Joanna ulala [emoji6] ja to już nie pamiętam jak to jest [emoji23]

Pterusinska mój tak ( w szpitalu 1.5 tyg temu taką dostalam wiadomość )

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Pietrusinska
Mój jest główka w dół ale do 35 t obracal się jeszcze.

DIABLICZKA
Co do gbs mi pobierał teraz w poniedziałek a byłam 34+6 prawie początek 36 bez jednego dnia. Za pobranie zapłaciłam 20zl i on miał probowki. Wizytę miałam wieczorem wiec dwie probowki miałam zanieść na następny dzień rano i zapłaciłam 50 zl za pobranie z pochwy i z odbytu. Z odbytu było wstydliwe
Joasia
Ulala ale miałaś fajnie ja szczerze to się narazie boje takich szaleństw ale nie powiem że nie mam ochoty hehe narazie sny mi wystarcza.

ja dopiero teraz mam czas napisać pi wizycie ;)

w sumie to w porządku szyjka zamknięta ładnie trzyma ( a byłam czyszczona dwa lata temu )
tylko jakaś bakteria mi wyszła w moczu i proszki kazała kupić
łożysko drugi stopień dojrzałości
Mały główką w dół i mam nadzieję że żadnego psikusa nie zrobi i tak już zostanie
waży 1929 g
następna wizyta nie za 4 a za 3 tyg i wtedy będzie ten gbs pobierany
ale ja już na plusie 17 kg :o:o:o ale na pociesznie mam foteczkę

Załączniki

• 14455991_1184922318234046_1117140608_o.jpg
    14455991_1184922318234046_1117140608_o.jpg
    182,7 KB · Wyświetleń: 82
Ziemniaczku no pewnie można na drugi dzień skoro kazał mi kupić . Dziwne dla mnie że biorą kasę za pobranie jak wynik i tak jest w laboratorium gdzie się płaci. ..

Gaga fajnie że wizyta pomyślna a fotka cudowna oczka,nosek, buzia [emoji170][emoji170]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Diabliczka ja wizyte tez mialam wieczorem. Mój gin mówił że można zawieźć do dowolnego szpitala i chyba nawet w ciągu 3 dni. Ja zawiozłam od razu i tam płaciłam 29zl.
Pobranie oczywiście za darmo, w sensie w cenie wizyty. Patyczka nie musiałam mieć.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Joasia a fo nje masz zakazu ? U nas kategoryczny :((( juz nawet snów nje mam :(

Ziemniaczki super fotka - ostatnio cos czytałam o tych ulozeniach... Znajdę gdzie to wrzucę

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
U nas gbs pobiera, uwaga, po skończonym 32tc :) pobiera na wizycie, ale samemu trzeba zanieść na mikrobiologie do oddziału na szpital i tam płatne jest 20zl.

Mi mały zszedł jeszcze niżej. Kaczkuje juz non stop, biodra mnie bolą w każdym ruchu, ledwo daje rade sie schylać :) ot, końcówka kiedy jest sie jak ociężały wieloryb wyrzucony na brzeg :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry