reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Jestem. U nas szyjka sie skrocila do 2 cm wiec mam nadal sie oszczedzac i dużo leżeć. Jednak ostatnie dwa tygodnie trochę wiecej sie ruszałam, co prawda autem ale po Basię do szkoły, na balet, wiec nadal mogę ale sporadycznie i wiecej leżeć, po domu moze nie sprzątam ale wiecej sie krzątałam (obiad, pies, lekcje z Basia etc) mojego nie ma i jednak jakoś musze funkcjonować. Na szczęście pomimo ze szyjka krótka to zamknięta i zwarta. Śmiał się ze potem często takie jak ja przenoszą ciąże. Luteina oczywiście nadal 2x dziennie. Dzidzia ma 1700g ciagle ciut mniejsza ale przybiera miarowo i cały czas trzyma sie na tym samym poziomie (centylu). O paciorkowce pytałam powiedział ze w 35 tygodniu dopiero. Po 36 powiedział ze zezwoli sie wiecej ruszać, ale na razie musimy mocno uważać :) Tak to ok, następna wizyta za dwa tygodnie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Skrzat to u nas dzieci identycznie z wagą

Wiecie co ja sama w szoku, sam szef szefów mi to powiedział. Jasne ze mogłabym się postawić, ale wiecie jak to jest.... od razu na wejściu awanturę robić, a potem też nie wiem jak mnie potraktuja. Moja gin tez jest z tego szpitala, i ona nic nie może, załamuje rączki takie procedury. Ale mówi mi żebym się nie martwiła bo RACZEJ mi zrobią cc jak są wskazania. A mnie to raczej nie przekonuje. Nie wiem też w jakim stanie będę bo przecileż poród bedxie juz postępował skoro mam czekać na skurcze. W innym szpitalu tym drugim z 3 stopniem referencyjnosci to jak zapytałam kiedy miałabym przyjechać umówić się na termin na cc bo mam wskazania kardiologiczne to mi odpowiedziano ze żadnych zapisów nie ma. Czyli ja juz sama nie wiem co robić. Do tej pory inne stresy teraz tym się stresuje no nie ma spokoju, powiem Wam :( juz sobie myślę że może spróbować tego SN i ewentualnie liczyć na to ze ludzcy będą i zobaczą ze jak się źle dzieje to mi zrobią to cc, ale sama nie wiem... tyle jest tych przypadków ze czekają do ostatniego momentu.... I tak widzicie w Trójmieście się rodzi. .. niby aglomeracja a tu takie kwiatki.

Ja termin na 12 listopad, a nawet go wczoraj pytałam jak po usg termin, to powiedział ze trzymamy sie tego z miesiączki bo kobiety z małymi dziećmi by miały rodzic po 11 miesiącach a te z większymi np. po 8 jakby rozmiar dziecka miał znaczenie, wiec prawidłowy termin jest tylko z miesiączki - 40 tygodni i basta [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat, Ziemniaczek, super, że wszystko ok :)

Katerineczko, może w tym drugim szpitalu nie ma zapisów, ale jak przyjedziesz i będziesz miała wskazania, to nie odmawiają cc? Jak jakiś lekarz dyzurny, który pierwszy raz pacjentkę widzi może zlekceważyć skierowania na cc, wszystko dlatego, że lekarze nie ponoszą żadnej odpowiedzialności, jeśli coś pójdzie nie tak...

Milagros, moja lekarka też mówi, że kobieta po cc sama decyduje, co więcej, w przypadku sn musi podpisać zgodę, że jest świadoma komplikacji, np. ryzyka pęknięcia macicy. Ja jeszcze nie wiem, czy będziemy termin ustalać, czy czekać na skurcze, szczerze, to wolałabym termin, bo przeraża mnie wszystko, co niespodziewane, a tak to wiedzielibyśmy, kiedy mąż ma wziąć wolne, co z Małgosią itp., no i chcę, żeby znowu moja mi robiła, więc u niej na dyżurze, to podstawa.

GBS za każdym razem pobierany miałam tylko z pochwy, a już wiele razy miałam od 2012r., kiedy wyszedł pozytywny, bo nie chcieli mnie zakwalifikować do usunięcia mięśniaków, ciągle antybiotyki i znowu wymazy, a one nic nie dawały.

Mam grupę krwi 0 Rh+, ale nie wiem, jak MAłgosia, żółtaczkę miała i nikt jej grupy nie badał w szpitalu, Waszym dzieciom badali??

Katerineczka a moze rzecz w tym, ze lepiej dla matki i dziecka jak czeka sie na skurcze. Moze o to chodzi z nieumawianiem terminu? Zaczyna sie jedziesz i robia cc

Milia Julek mial zaraz po urodzeniu grupe robiona.

Skrzat to idziemy leb w leb z waga u mnie jutro 32 tydzien ;)

Jestem w 31. tygodniu ciąży <3

Katarineczka może rzeczywiście nie bądź obojętna na sn. Na pewno jak będzie coś się działo to zareagują.
Skrzatq ja też jestem takiego zdania [emoji6] także nie biorę do siebie te moje 2 tyg wcześniej.
Mamcia ja nie kojarzę żeby Sz badali .

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje udanych wizyt. Katerineczka a w tym drugim rozmawiałaś z ordynatorem? Bo moze ktos chciał Cię zbyć i tak odpowiedział. Moze spróbuj jeszcze raz podjechać tam i zapytac.
Sama jestem ciekawa jak to u mnie bedzie...

Milia ja mam grupę krwi małego na karcie informacyjnej ze szpitala, ktora dają przy wypisie.

Jestem w 30tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Skrzat mój Mały miał taką samą wagę tydzień temu w środę, wiec dokładnie na tym samym etapie na którym Ty teraz jesteś. A to co twój gin mówi całkiem sensownie brzmi ;)

Milia miał badana po urodzeniu, mam nawet napisane w książeczce zdrowia u niego konflikt w grupach AOB

Nika całkiem możliwe ze mnie zbył, na pewno tam jeszcze uderze, tam kompletnie nikogo nie znam wiec będę błądzić po omacku

Kejti dokładnie sama bym chciała czekać najpierw na skurcze a potem cc, bo to wiadomo i dziecko już gotowe i w ogóle. Ale czytałam ze przyjeżdżają tsk kobiety zwodza je ze tak bedxie cc a potem tak długo czekają ze juz za późno. Myślę że do duży stres jak się ma wskazania. Diabliczka ja nie jestem zamknięta na SN, ale boję się bardzo ze jak juz się zdecyduje to będą zwlekać do ostatniej chwili tak jak w każdym innym przypadku juz nie patrząc na to ze miałam wskazania :(

reklama
MartiniM mi tez wlasnie gin mowi ze nacisk jest większy od działania leków i nie da sie z rym nic zrobić , zobaczymy jak po tym porodzie sytuacja bedzie Wygladala ale tez do proktologa na pewno bede musiała sie udać z tego tytułu.

Ziemniaczek super wiadomosci :)

A czemu wymaz w odbytu sie pobiera właściwie ?

Katerineczka moze czeka na kopertę ? Choc zapytałabym go wprost czy jak rozwali Ci sie blizna to co ? To raz a dwa dlaczego podważa opnie kardiologa i na jakiej podstawie zamierzają podjąć decyzje o Cc?

Skrzat no i dobrze Ci mowi lekarz tak uwazam :) fajnie ze dobre wiadomosci :)

Milia nie badali bo dzieciakom do 2 rz sie nie bada bo moze sie zmienić podobno :) takze ja do dzis dnia nie wiem jaka grupę ma mój mały.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry