reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ja juz po wizycie. Szyjka dluga,zamknieta ale miekka mam infenkcje na ktora dostalam globulki. Maluch wazy 2240g czyli troszke przystopowal ale glowka i brzuszek nadal spore i troszke do przodu. Teraz termin wyszedl na 19 pazdziernika :-)
Uspokoilam sie i to bardzo. Gin powiedzial ze mam sie niczym nie przejmowac. Jak bedzie widzial ze cos jest nie tak to bedzie alarmowal. Ostatnio mial pacjentke u ktorej tez zapowiadalo sie grubo ponad 4kg dziecko wedlug usg, brzuch tez bardzo duzy a dziecko urodzilo sie z waga 3700g.

reklama
Super wiadomosci :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Princeseczka super ! A tak się balas o szyjke :-) A Babel może zrobił już zapas A teraz będzie tylko spokojny wzrost :-)

Milagros-mam taka nadzieje :-D ale zobaczymy jak to bedzie :-) teraz wizyta za 3.5 tygodnia. Jak bedzie dzialo sie cos niepokoijacego to mam dzwonic chocby w nocy o polnocy. I tego kardiologa musze zaliczyc pod koniec wrzesnia:-)

Nie lubię kardiologow :-) ja poluje załatwić ortopeda i okuliste po niedzieli mam nadzieję że mnie przyjmą tak jak jest planowane.

Mamo czwórki będzie dobrze. Super że badanie względnie rano. Zawsze mniej stresu.[emoji5]

Jestem w trakcie 30 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

reklama
My już po Ale jestem mega rozczarowana. Z maluchem wszystko jest dobrze ale lekarz i samo badani0e beznadziejne. Usg robione w pośpiechu-dosłownie 10 min wszystko trwało, lelarz mrukliwy i jeszcze mnie nie wiadomo po co nastraszył mozliwymi komplikacjami przy 4 cc. Wkurw... mnie strasznie bo ja sobie doskonale z możliwych powikłań zdawałam zachodząc w ciążę i zdaję nadal sprawę a on teraz idiotycznie mnie straszy nie wiem w jakim celu. Pomaiary robione na szybko i w ogóle wg mnie wyssane z palca. Cały czas obwód główki był większy i nagle przeskoczył ms 25 centyl. Niby z jego pomiarów waga 1600 Ale w ogóle w to nie wierzę bo mierzył wszystko pośpiesznie.Poprzednie 2 Usg robilam na NFZ i wszystko bylo elegancko , a dziś prywatnie i taka du... Szkoda że nie sprawdziłam opinii o tym doktorku bo tylko wywaliłam 2 stówki w błoto...

Do góry