reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ojojoj... Ale dziś dużo wizytujacych. Kciuki za wszystkie[emoji4]

Ivi, trochę się uśmiałam czytając o tym wyganianiu ale z drugiej strony szkoda żebyś miała się męczyć. U mnie mąż się śmieje ze mam nakaz rodzenia do 21 listopada A termin na 23 mam. Musi być Skorpion i tyle[emoji1]

reklama
Karola hehehe ja jeszcze nie patrzylam na znaki zodiaku :D Wg mnie ( i w moim przypadku się jedynie wypowiadam) idealny jest 37tc, o ile waga maluszka jest już właściwa :) czyli oceniana zwykle na 3,3 - 3,5 kg. 37tc to już "donoszony wcześniak", niby przed czasem ale już wszystko jest ok z maleństwem.. A wtedy dawaj schody, zapałki, szorowanie fug i rozkoszne wieczory ;)

Ivi i rusza cie po tym , umie dzieci dobrze i nichuchu wyjść nie chcą póki nie ich czas , ja z michasiem w 40 tygodniu remont w mieszkaniu miałam później sprzątania co nie miarą i nic mnie nie ruszyło

Jesteśmy po wizycie. Maluch ładnie rośnie. Crl- 12 cm, waga ok. 170gr. Wszystko wygląda prawidłowo. Płci zgodnie z przypuszczeniami nadal nie poznałam. Nawet gdyby lekarz się starał to i tak na dzień dzisiejszy nic by z tego nie było, bo dzidziolek nadal jest w pozycji poprzecznej- tyłem.
Gin jednak mnie zbadał, ale bardzo delikatnie i ostrożnie- z szyjką jest ok. Rozmawiałam z nim o nisko położonym łożysku, mówił , że jeszcze może się podnieść, ale to na dwoje babka wróżyła. Nie jest przy samym ujściu więc o tyle dobrze. Dupka mam pomału odstawiać, nadal antybiotyki, witaminy i magnez.
Pytanko mam w związku z witaminami. Biorę Pregnę ale oprócz tego gin. jeszcze zaleca Pregnę Dha i zastanawiam się na ile jest to faktycznie potrzeba, a na ile jakaś niepisana umowa z firmą farmaceutyczną produkującą te witaminy. Bierzecie dodatkowo jakieś preparaty z Dha?

Co do porodu, to ja cały czas boję się wcześniactwa w związku z toxo... Jeżeli jednak uda się donosić to termin mam na 21.11, gin. robi cc zawsze 2 tyg. wcześniej więc wychodzi 07.11.- dzień urodzin Szymonka. :happy:
Gdybym rodziła naturalnie to pewnie byłby koniec 42 tyg., jak w przypadku pierwszej dwójki.

Linka- o której masz połówkowe?

mama4 - ja biorę feminion DHA, "przyzwyczajenie" z kazdej ciąży, bo on przynajmniej mi nie szkodził żołądkowo :) :)
do tego "szelazo SR" (żelazo), 2X"skurcz" (czyli magnez+potas), dupka i eyturox..
Za 3 tygodnie znów morfologię robię, jestem ciekawa czy hematokryt itd się polepszyło :)

a przede wszystkim super wiadomości z wizyty :) płeć neiwana, grunt by zdrowe maleństwo było!

Mama czworki to masz upartego maluszka :-) dobrze ze rosnie zdrowo i oby tak zostalo najlepiej do tego 7.11 :-) a to z lozyskiem chodzi ze jest przodujace? moze zesc na.szyjke?

Ja wlasnie wyczytalam w karcie ciazy ze dziecko ulozone jest glowkowo a lozysko na tylnej scianie, szkoda tylko ze gin sam mi tego nie pwiedzial, ale on jak jest oki to nie mowi za duzo i o wszystko musze sama pytac grrr... :-\

A ja z witamin teraz biore folik mama i te inne leki ale nie.biore dodatkowo dha.. tak szczerze to z tych sztucznych wit tylko kilka procent dostaje sie do organizmu, a jednak wazniejsze jest dostarczanie ich w jedzeniu.. takze dla mnie marketing...

Mama4 te witaminy z Dha to głównie te wskazane od 2 trymestru. Może o to chodziło lekarzowi, żeby po prostu zamiast zwykłej pregny brać tą z DHA. Gratuluję dobrych wiadomosci[emoji1]

reklama
Mama czwórki super ze z dzidzia wszystko dobrze oby tak dalej :*

Za resztę ogromne kciuki :*

Ja piję tylko prenatal duo czyli classic + dha i nic po za tym

Mój wczoraj jak polozylismy się do lozka mówi tak : mój malutki Aleksanderek :) Tak fajnie to brzmi z jego ust

Do góry