reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Mamo czworki- moj maz tez pod wielkim wrazenie. Wiem ze ten lekarz prowadzacy ma swoja "renome" i wszyscy lekarze go znaja endo i kardiolog do ktorych chodzilam mowia ze to dobry lekarz. A ta dziewczyna mloda (max.35 lat)ale z wielkim zaangazowanie i usg mi robila 45 min...nie to ze na odwal sie, nic nie widac dawaj kase tylko za wszelka cene chciala pomierzyc wszystko i probowala dotad az sie udalo mimo ze maly nie chcial wspolpracowac

reklama
Ivi, Aob, Priinceseczka gratulacje :)
Z dziewczynkami nie jest rzeczywiście tak łątwo, ale chyba przesadzają niektórzy lekarze, jak nie chcą nic powiedzieć, o ile dzidzia się nie zakrywa.
W pierwszej ciąży w 14 tyg. ginka powiedziała, ze raczej dziewczynka, owszem, jeszcze nie na 100% pewna, ale na każdej kolejnej wizycie utwierdzała się w tym, a teraz w 12+4 czy 5 miałam genetyczne i lekarz bez żadnych wątpliwości orzekł, że dziewczynka, co potem potwierdził test nifty. Wydaje mi się, że sprzęt i doświadczenie lekarza odgrywają tu niemałą rolę.

Dziewczyny gratuluje wizyt cudownie czyta sie takie wiadomosci :) a tr zdjęcia cudo :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Zdjęcia cudowne i też już bym chciała znać płeć..w poniedziałek mam wizyte będzie to mój 17+3 tc więć może mi już powie...bardzo bym chciała

Gratuluję wizyt dziewczyny :-)

Ivi Zdjęcie super :D ja mam takie ale rączki :-)

Kejti ja też mam łożysko na przodzie i skoro nie przodujace to jest dobrze :) chociaż patrząc na ta lekarke ciężki jej wgl w cokolwiek wierzyć.

Co do badania. Mnie bada zawsze na fotelu. I tym paskiem sprawdza ph.
Ostatnio sprawdzała szyjke jeszcze na usg dopochwowym.

Dziewczyny mam wgl takie pytanie czy to możliwe że czuje jak mi coś wypycha a nie czuje ruchów jako ruchów. Dzisiaj cały dzień mnie tak coś rozpycha w brzuchu ze aż boli :/

Mama czwórki nie wiem jakie badanie masz na myśli ale śluz paskiem a szyjke delikatnie palcami i to wszystko potem przechodzę na usg

Aob- hihi pani doktor się smiała że waży tyle co 3 czekolady z orzechami :D chwile pozniej dodała że tylko co czekolady z orzechami bo sam ma orzechy :) każdy mówi ze do męża jest podobny :D ja też to widzę :D ciekawe czy rzeczywistość okaże się inna :)

reklama
Milagros-moj brzdąc to mine ma taką jak mój mąż (
bardzo charakterystyczny układ ust takie jakby przygryzanie dolnej wargi. Teściowa i dziadek TŻ też to mają :) no a ja mam "pućki" prościej mowiąc poliki pełne jak się uśmiecham to już w ogole wygladaja jak napompowane ( u nas też jest to rodzinne) a u małego tego nie widac- rysy twarzy rownież po meżu bardziej zapadniete niż pełne :)

Do góry