reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ivi- super zdjęcia, a maluszek prześliczny. Ja bym zdjęcie ze stópkami do albumu,u sobie wkleiła- jest rewelacyjne:happy:

Aob- no właśnie- gdzie się podziewasz? Czekamy na relację.

reklama
Hej mi sie dlugo zeszlo i w domu od razu musialam przejac starszego.. teraz usypia na szczescie juz

Tak wiec moje malenstwo ma juz 250g wszystko z terminem sie pokrywa.. narzady ok.. szyjke sprawdzil i dla niego tez jest ok wiec juz nie wien co lekarz to opinia, ale mysle ze ten jednak jest wiarygodniejszy..
Co do plci nie jest chetny mowic kiedy nie jest pewny, ale powiedzial ze nic miedzy nogami nie widzi wiec raczej bedzie dziewczynka.. takze ja dalej nie wiem :-)

aob - super :D to prawie takie duże jak moje maleństwo :) ale u mnie przerosł termin, z 15.11 zrobił sięi już 7.11 :D

co do dziewuszek to dobrze że lekarz Ci nie powiedział wprost że to dziewczynka, bo to dopiero byłoby mało wiarygodne.. z dziewczynkami moja gin robiła tak samo jak u Ciebie - "między nogami nic, ale nie wiadomo czy się nie pojawi" :) Dopiero ok 21tc można zdecydowanie zobaczyć "bułeczkę" i na 100% potwierdzić dziewuszkę :)

Aob gratulacje :* to tyle co kostka margaryny ;) ja to sobie tą wagę muszę na jakieś produkty przekładać żeby to sobie wyobrazić ;)

Mnie za każdym razem sprawdza śluz jakimś paskiem i szyjke ale na szczęście mam długą i zamknięta

Ivi no wlasnie slyszalam ze chlopcow.mozna szybciej rozpoznac :-) gin powiedzial wlasnie ze teraz jeszcze dziecko jest za male i pozniej bedziemy patrzec... ale w sumie mi juz bez roznicy :-) juz nastawilam sie.na.chlopca ale ucieszylam sie tez ze jest szansa na.dziewczynke :-)

aob - bo u chłopców jak wisi, to wisi i nie ma wątpliwości :) a u dziewczynki jak nie wisi,to nie znaczy że nie schowało się gdzieś albo ze nei urośnie nagle tak ze zacznie wisieć :) Mi gin przy obu dziewuszkach mówiła własnie że "nic nie widać", ale zalecała ostrożność ;) a na połówkowym już ostatecznie mowiła co i jak :)

Aob-dziekuje za pamiec. Ja dopiero teraz mam wolna chwilke bo najpierw bratowa z bratem przyjechali a pozniej ciotka przyszla i tak zlecialo.
U mnie wszystkie pomiary na ten etap ciazy ok. Pani doktor pytala czy pappe robilam powiedzialam ze nie. I na kolejne mam przyjsc miedzy 28 a 32 tygodniem (ale ta Pani mysli ze ja na nfz chodze i mam tylko 3 usg). Igorek (to juz pewne na 100%) bardzo sie krecil i ciezko bylo zrobic ostre zdjecia ale kilka sie udalo:-) wazy 316g. Lozysko rowniez na przedniej scianie. Pepowina trojnaczyniowa.
Jestem mega zadowolona z wizyty. Mloda dziewczyna ale mega sympatyczna i wszystko dokladnie tlumaczy i mierzy

Aob- super, że dzidzia tak ładnie rośnie. Co do płci, to ja też się zbytnio nie nastawiam na jej poznanie, bo już mi ostatnio gin. zapowiedział, że pewnie ok. 20 tyg. będzie dopiero łaskaw mnie poinformować:huh:
Wizytuję jutro, ale jestem w miarę spokojna po sobotnim USG.

Gaga- To sprawdzanie szyjki i śluzu paskiem to oprócz badania, czy zamiast?Ostatnio mój gin. powiedział , że koniec z badaniami w związku z tym krwawieniem podczas ostatniego, więc może też tą metodą będzie sprawdzał.

Princeseczka- super wiadomości. Co bobas- to większy. Co do lekarzy to często właśnie Ci młodzi są bardziej zaangażowani i dokładniejsi. Bardziej się starają, niż Ci z dużym doświadczeniem.Ja się zapisałam do takiej młodej internistki i nie ma porównania z poprzednią- panią w okolicy 50, która w kółko naburmuszona chodziła i robiła łaskę ze wszystkim.

reklama
Kejtii-wspolczuje wizyty u takiej doktor... czasem lepiej byloby takiej wizyty niedoswiadczyc niz miec do czynienia z taka gooopia baba.

Zana, gaga gratuluje udanych wizyt! Milo czytac pozytywne wiesci!
Ivi-super fotki!!!
Dobrze ze wszystko.ok!

Aob- w takim razie czekamy na core hihi i oby jej nic nie wyroslo:-)

Gratuluje wszystkich wizyt;-*

Do góry