reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Mama czworki mysle ze jesli amino mialo byc faktycznie tylko do uspokojenia sie a.wazniejsze byly zmiany widoczne na usg to bez sensu ryzykowac... bardzo sie ciesze ze usg wyszlo tak dobrze i mam nadzieje ze dzidzia urodzi sie calkiem zdrowa :-)

reklama
Mamo czwórki ooo... pamiętasz jak pisałam o koleżance olewaczce? Miała gdzieś w 8 miesiącu zwapnienia na łożysku czyli to znaczy że miała zakażenie wewnątrzmaciczne? Ja sie nie wglebialam w temat dlatego pytam. No małej nic nie jest na szczęście.

Joasia- od 36 tygodnia zwapnienia mogą się pojawiać u zdrowych kobiet. Zwapnienia mogą też pojawić się na wcześniejszym etapie ciąży w wyniku palenia papierosów przez matkę, także nie koniecznie od toxo . Jeżeli tylko przyznała się w szpitalu- podczas porodu, że ma toksoplazmozę, to dziecko po porodzie i w ciągu pierwszego roku życia miało na pewno wiele badań w tym kierunku. Czasem toxo może nie dawać objawów tuż po narodzinach( poza dodatnimi mianami IGG i IGM) i objawić się dopiero po kilku lub kilkunastu latach np. w postaci zapalenia siatkówki i stopniowej utraty wzroku.

Ostatnia edycja:
Joasia ja z Julciem miałam pod koniec właśnie zwapnienia lekarz pytał czy oby nie palę a i mężowi nie kazał i rzucił w jeden dzień. A nie miałam toxo

Aob- kciuki bardzo mocno zaciśniętę&&&&&&&&&&. Zazdroszczę dzisiejszego podglądania maluszka. Ja czekam do jutra.Napisz później koniecznie jak wrażenia po wizycie.

Kciuki :)))

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Do góry