reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Karola jesli jest wskazanie ze na NFZ to nie płacisz jesli nje ma to płacisz .

Co do wagi zaczynałam ciaze 58 teraz wazę 56 dopiero.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny, ciesze się, że u Was wszystko w porządku na wizytach :)
Pterusińska, mam nadzieję, że to nic poważnego, uważaj na siebie i może jednak zwolnij w pracy i zminimalizuj tą ilość wchodzenia po schodach...

Przepraszam, że ostatnio się nie udzielam. Mam trudny czas, moja córeczka ma złe wyniki i nie wiadomo, co jej jest. Dziś miała po tygodniu powtórzoną morfologię + kilka innych rzeczy i wyszła jeszcze gorsza i próby wątrobowe też źle. A w badaniu lekarskim nic nie widać. Białych krwinek ma tylko 3,5 tys., a norma dla niej jest od 6 tys. :( Dziś już lekarza nie dorwaliśmy, za późno wyniki przyszły, a 2 parametry jeszcze dopiero jutro będą.
Więc bardzo się martwimy...

Na wizycie u mnie w porządku, mała waży 216g. Powiedziała mi lekarka, że w razie twardnienia brzucha od końcówki drugiego trymestru nie brać nospy, bo może być już jakieś rozwarcie i wtedy nospa poprzez działanie rozkurczowe jeszcze to przyspiesza. Zamiast tego luteina dopochwowo, mg 4x2 i paracetamol.
Może komuś się przyda, ale oby nie...

Milia duzo duzo zdrowka dla coreczki :-* tez nie znam sie.na.wynikach.. oby tylko lekarze wiedzieli co jest i jak szybko i skutecznie wyleczyc malutka..

No i gratuluje wizyty :-) duza dziewczynka juz:-) dobrze wiedziec o tym twardzieniu brzucha ale fakt oby ani Tobie.ani nam wszystkim tu sie.nie przydala ta informacja..

reklama
Karola- gratuluję. Ja nie płaciłam za prenatalne mimo, że skierowanie było od lekarza prywatnego. Tylko, że mój lekarz rozwiązał to w ten sposób, że dał mi skierowanie do poradni patologii ciąży w szpitalu gdzie robią te badania i tam- tylko po wywiadzie , już skierowali mnie do siebie na badania prenatalne..Tyle, że u mnie sytuacja jest nietypowa przez toksoplazmozę Jeżeli masz wskazania do badania (wiek, czy możliwość wystąpienia wad u dziecka) wtedy powinno być bezpłatne niezależnie od tego jaki lekarz wystawia skierowanie.

Milia- i ja dołaczam się do życzeń zdrówka dla córeczki. Wiem, że niski pozom leukocytów pojawia się w przypadku różnych infekcji typu grypa, ale tu nijak się mają do tego podwyższone próby wątrobowe. Życzę Wam , aby przyczyna nie była poważna i malutka jak najszybciej wróciła do zdrowia.

Usg mam na 12. Odezwę się po , niezależnie od wszystkiego. Jedzie ze mną najstarsza córka, ale do gabinetu nie będę jej ze sobą brała.

Do góry