reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

To bardzo dziwne te krwawienie, ja pół temu miałam pobierane wycinki do badania podejrzewali u mnie nowotwór szyjki macicy i lekarz teraz powiedział że moge przez te grzebanie i wycinanie plamić w ciąży. Nigdy nie dotykali ci w te okolice? Wybacz ze zapytam ale dlaczegk cie dzis badał ginekologicznie? Mnie nie bada wogóle ginekologicznie na fotelu, sam to odrazdzał żeby nie drażnić szyjki tylko niedługo będę mieć powtorzana cytologie od ktorej tez mozna plamic troche

reklama
To prawda, że w ciazy nie powinno się tak badać by się niepotrzebnie nie narażać. Ja dalej cytologi nie zrobiłam bo się panicznie boje gmerania tam..

Mama czwórki tutaj na forum jest nowy temat o tokso, widziałaś go?

Majdaczek chyba ani razu się w tym wątku nie wypowiadala..

Mój Gin zawsze bada. Mam za sobą 2 łyżeczkIwana po poronieniu więc że się tak wyrażę niezbyt elegancko grzebali mi tam dosyć solidnie. Po usg dopochwowym w szpitalu 2 miesiące temu też miałam lekkie krwawienie. Gin powiedział ze nie będzie mnie więcej badał.
Lilith- nie wiem czy o ten sam wątek Ci chodzi ale jak na ogólnym ciąża to widziałam i nawet się udzielałam. Zaraz tam zajrzę.

Może Majdaczek14 nie wie ze jwst wątek o wizytach.

Lilth ja też zastanawiam się nad tym czy nie odmówić cyto, tylko u mnie musi być koniecznie co pół roku czy zmian złośliwych nie ma w tkankach. Z drugiej strony nawet jak by były jakieś zmiany to i tak leczyć nie można w ciąży .

Mama4 postaw się lekarzowi że nie chcesz być tak badana, mnie ginekolog zawsze wygniótł po jajnikach i sprawdzał teraz to nie pozwalam żeby wogóle mnie badał na fotelu. Zresztą on juz w 11 tyg zbadał mnie przez brzuch i stwierdzil ze ładnie widać i juz dowcipnie nie mam usg

Koalka no właśnie, musisz mieć ale i tak leczyć nie możesz.
Ja musze mieć bo zaniedbalam i ciągle odkladalam i nie mam świeżych przed ciążą. Ostatnie meeega dawno w 6tc z Dexterem czyli grudzień 2013. A infekcje tez niewskazane.

Iza torbiel niech sprawdza usg. Dwa razy miałam tak sprawdzane, że sie wchłania i ostatnio juz nie było.

Ja badana na fotelu jestem. Raz plamilam dosłownie jedna kropka.
USG przez brzuch mam chyba od 10tygodnia.

Jednak czasami dopochwowe jest niezbędne, chyba przy łożysku przodujacym. Lilith popraw mnie jak coś źle pisze.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Mama czwórki, może to ten sam. Nie wchodzilam na niego a nie widzialam tez jako ostatniej Twojej wypowiedzi, to wolałam powiedzieć :-)

Przy przodujacym miałam dopochwowe bo: jestem po cc i blizna zmienia obraz, oraz miałam ogromne ryzyko wrosniecia macicy w bliznę. Wtedy łatwiej było omreslic dokładna odległość wszystkiego i czy się unosi etc.
Chyba w normalnym przypadku robi się zwykle.

Czasem zbadać trzeba.. Bo przecież szyjkę trzeba ocenić. U mnie sprawdzali właśnie na dopochwowym długość ale lekarka mówiła, że jak będę chciała zawsze sama może sprawdzić.
Tylko jak boli nie ma, to chyba lepiej nie ryzykować? Nie mam pojęcia jak to jest z tą skracajaca szyjka czy jak się otwiera..

Lilith czasami bezobjawowo przebiega skracanie.

A co do przodujacego ten link do kiedyś podalas tam chyba pisało że sprawdzają i przez pochwę i od góry i patrzą na przepływy w łożysku (?)

Moja mi bada szyjkę bo ja często narzekam że mnie w pochwie kluje.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Z tą infekcja to i ja czasami się martwię ..bo w pierwszej ciąży miałam pierwszy raz w życiu..oczywiście tabsy i później ok..ale niby wtedy musi też partner jakieś maści czy tabletki przyjąć a nie przypominam sobie zeby mój takie mial ..i mimo że teraz jest ok to boje się że może mnie poczęstować ..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry