reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Mama czwórki pisałam Ci na głównym, moja koleżanka przez cała ciąże brała rovamycine i urodziła zdrowa córeczkę:) ale tez sie najeździła po lekarzach...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ja kciuki mam ciagle zavisniete hihi.

Dziewczyny nie wiem no co z ta lista..jutrk przysiade i porobie bo zas są zaległości i im więcej mi się teraz uzbieralo tym gorzej się za to zabrać.. A dzis zas flak i zas od wczoraj wymioty, no wymiekam.. Pewnie będzie jednak cora..

Mama czwórki, jak pisaly dziewczyny załóż wątek. Np. Na ciazowym albo w poradach. Powinny się odezwać dziewczyny i wypowiedzieć, nie ma nic do stracenia.

Ja już po wizycie Ale bez podglądania . Pani dr stwierdziła że oglądać będziemy w środę na lewo i prawo. Teraz się nic nie dzieje także bez usg. Zostaje czekać do środy. Tak myślałam że tak będzie [emoji53] teraz jeszcze gastrolog w planach na dziś.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Emelka szkoda ze nie widzialas dzidzki, ale do sr juz blisko..

Mama czworki silna babka z Ciebie :-* aminopuncji tez bym sie bala.. miejmy nadzieje, ze nie bedziesz musiala podejmowac decyzji czy ja robic czy nie... kiedy beda wyniki?? dobrze, ze dzidzia ma sie w porzadky

Mamo czwórki, mam nadzieję, że zaraziłaś się przed ciążą, jak długo będziesz czekać na wyniki? Trzymam kciuki. A co do ewentualnej amnio, to może skorzystaj z namiarów od Linki, bo lepiej, żeby robił to prawdziwy fachowiec.

Joasiu, śliczne bobo :)

Milagros, jak tam?

Kciuki za resztę dziś &&&

Ivi to bardzo pocieszające.

Tak naprawdę mimo toksoplazmozy przy odpowiednim leczeniu jest duża szansa urodzenia zdrowego dzidziusia.
Znalazłam super fachową stronkę i doczytałam. Z amniopunkcją jest tak, że jest ona konieczna bo to jedyny sposób na potwierdzenie lub zaprzeczenie zakażenia płodu. Jeżeli płód jest zakażony to zostają wprowadzone inne, dużo silniejsze leki. Leki te jednak powodują wiele skutków uboczych i stosowanie ich w przypadku braku zarażenia u dziecka byłoby głupotą. Z kolei stosowane w przypadku zarażenia płodu dają 80 % szans na brak komplikacji związanych z Toxo u dziecka. Amniopunkcja to jedyny sposób , żeby stwierdzić, czy istnieje konieczność ich podawania, czy nie. Sorki za to marudzenie. Ja dzisiaj tylko o sobie i już mi głupio z tego powodu Od jutra zapominam o tym temacie na forum.
Wyników awidności jeszcze nie ma, cały czas odświeżam stronkę na której mają być dostępne. Jak po 18 nie będzie to pewnie dopiero jutro

reklama
Netta, gratulacje :)

Kurczę, to mój 6 cm gigant jakiś... macie ciąże o kilka dni starsze, a dzieci mniejsze... Może jakiś błąd u mnie w pomiarach.

Mamo czwórki nie marudzisz, my tu czekamy na wieści.
Ja na Kopernika leżałam, ale na zwykłej ginekologii i mają tam bardzo dobrych lekarzy, na patologii ciąży pewnie też część z nich pracuje, aż chyba poszukam na stronie...

Do góry