reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

katjana123 Twój dzidziuś jest śliczny. I jak ładnie uszka widać :)

Ja dziś byłam na kontroli (kończyło mi się L4 po chorobie i musiałam się pojawić).
Ginekolog chciała wypisać mi następne, ale stwierdziłam, że wrócę do pracy pozamykać moje tematy.
Oczywiście przez ten czas jak byłam na L4 koleżanka nie zrobiła NIC. Aż szkoda mi tych biednych klientów, którym niektóre rzeczy obiecałam zrobić a leżą i kwiczą. Z nastawieniem i siłą superbohatera :-D wracam jutro do roboty. Mam nadzieję, że wieczorem nie będę pisać z płaczem, że mam już dość :baffled:

reklama
Hej dziewczynki, to jest zdjecie z filmu z usg. Nadal to co to za plec dla mnie zagadką jest. Ale kolejne usg juz 2.06 na 9. I mam nadzieję że już się wtedy dowiem. :) buziaki. I wspanialych usg zycze.

Załączniki

• 1401190241232.jpg
    1401190241232.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 70
jejku dziewczyny ale te Wasze dzieciaczki juz duze!!:szok::szok::szok: i juz plec co nie ktore znaja. ale ten czas leci....
piekne dzieciaczki Wam rosna kochane.

Missia to szybko będziesz miała 2gie USG. Mi ginekolog powiedziała, że dopiero w 20 tygodniu mam mieć następne.

Ja poki co mialam 5. A 2 czerwca bedzie 6. A to tea wynik tego ze mialam jedno w 5 tygodniu, potem potwierdzenie w 7 ale brak bicia serca. Potem w 10 stardardowo, w 11 jak bylam w szpitalu przez bole brzucha. I ostatnie bylo pare dno temu co byly darmowe usg 3d/4d.
I uwazam ze duzo, ale jak trzeba to trzeba a ostatnie to bylo bo chcialam skorzystac bo warto. Czemu wydawac full kasy jak za darmo mozna ?. A ze przy okazji na tych 3d mialam genetyczne to wszystko wyszlo ok, ale moj gin powiedział jak do niego dzwonilam, ze musze miec genetyczne wpidane do karty ciazy. (W karcie ciąży mam wpisane jedno badanie z 10 tygodnia)..

Bo standardowo właśnie tak jest, że kolejne w ok. 20tyg. Jeśli w międzyczasie zrobisz sama na własną rękę, to masz więcej ;-)

Tak...tak
1 usg 11-14 tc (ocena wieku, budowy zewnętrznej i wewnętrznej, przeziernosc)

2 usg 18-22 tc ( ocena płodu, ocena położenia łożyska, ilości płynu owodniowego, szyjka macicy)

3 usg 28-32 tc (tak sami jak przy 2 usg)

4 usg 36-40 tc ( ogólna ocena, położenie płodu)

I ewentualnie po 40tc

Misia - super ten Twój maluch :-) i fajnie że kolejne usg tak szybko :-) ja kolejna wizytę mam 5.06 a dzisiaj byłam u mojego rodzinnego bo gin kazał odbyć konsultacje internistyczna i wpisać ja w kartę ciąży, i tak też zrobiłam :-) a przy okazji dała mi skierowanie na mocz i morfologie więc gdy gin zleci to je wykorzystam i zaoszczędze te parę groszy :-)

reklama
Jestem już po wizycie. Będzie chłopczyk :happy2: Niestety wyszła za duża przezierność karkowa. Od razu pobrali krew i czekam na wyniki. Pani doktor powiedziała, że wiele dzieci u kobiet w moim przedziale wiekowy (29 lat) ma taką urodę, jednak nastawiała nas, że jeśli wyniki krwi potwierdzą jej obawy mam zastanowić się nad amniopunkcją :baffled::szok::sad: Jestem załamana... :-( Ciąża starsza o parę dni. Termin porodu według usg 29.11

Do góry