reklama
Hej!
Dzidzia już całkiem pokaźna - ma prawie 6,5 cm. Cały czas się ruszała, rączkę do budzi wpychała Badanie genetyczne ok. Wyniki dobre, także odetchnęłam trochę z ulgą. Wizyta trwałą dość długo (przez pomiary) więc się napatrzyłam na swoją kruszynkę. NAstępna wizyta za 4 tyg. Muszę tylko zadzwonić i się umówić.
Estranea, to mamy dzidzie w tym samym tygodniu/wieku i nawet wizyty w tym samym terminie. Mój bobas ma 6 cm i termin na 30.11.14
Estranea jak dla mnie ewidentnie dziewczynka :-) Uwierz,że tak wyraźnej fotki już dawno nie widziałam. Nub widoczny w 150%. Często zasłania go pępowina lub nóżki, ale u Ciebie nie sposób go nie zauważyć. Ciekawa jestem, czy się to sprawdzi, ale w Uk jest to bardzo popularna metoda, choć wielu ultrasonografów o niej nie wie mimo wszystko. Wiem,że lekarze na jej podstawie własnie często określają płeć, mimo że nie mówią o tym kobietą. Raczej trudno odróżnić jest narządy płciowe w 12-13 tyg, ale ta metoda się na prawdę sprawdza
Magda_z_uk czy mogłabyś spojrzeć na mojego astronautę i zobaczyć co się wykluje?
U nas lekarz nie miał wątpliwości, że to synek no ale za 2 tyg kolejne badanie więc zobaczymy czy się potwierdzi Królewicz ma 6.07 cm, termin porodu wciąż tydzień wcześniej niż wg om czyli 30.11
anncka gratulacje chłopca. Mój ginekolog nie mógł stwierdzić co będzie bo bobas akurat nie chciał się ruszać. Mamy ten sam termin porodu
ewelinka_shn i miisia: macie śliczne maluszki na 3D, ale tak jak piszą dziewczyny łatwiej na 2D określić płeć
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mój mały astronauta zdjęcie 2D (zrobiłam z filmiku) i zdjęcie 3D.
W obu zdjęciach zasłoniłam nazwisko.
Załączniki
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Evi maluszek śliczny, a fotka 4d rewelacja! Niestety ciężko dopatrzec się nuba :-/ Nie chcę strzelać bez sensu. Właśnie problem jest wtedy, jak zdjęcie nie uchwycić tego, co potrzebne by móc bazować na tej teorii.
jopal
Fanka BB :)
jakie cudne fotki mikro ludzik :-)piękne
katjana123
Czekanie na maleństwo:*
Dzień dobry Gratuluję wszystkim udanych wizyt!
Wczoraj miałam badanie genetyczne, dzidzia ok 6 cm, lekarz stwierdził na 80% , że to chlopak Ale mam nadzieje, że się jeszcze zmieni na dziewczynke, hihi :-)
Najważniejsze by zdrowe było
Dostałam pakiet fotek, i do tego jedno 4D w gratisie ;-)
Wstawiam dwie fotki z USG.
Pozdrawiam
EDIT. Z gory przepraszam za jakość, zdj robione tel.
Wczoraj miałam badanie genetyczne, dzidzia ok 6 cm, lekarz stwierdził na 80% , że to chlopak Ale mam nadzieje, że się jeszcze zmieni na dziewczynke, hihi :-)
Najważniejsze by zdrowe było
Dostałam pakiet fotek, i do tego jedno 4D w gratisie ;-)
Wstawiam dwie fotki z USG.
Pozdrawiam
EDIT. Z gory przepraszam za jakość, zdj robione tel.
Załączniki
slonkoonline
Mama Juleczki
Evi, katajana Gratulacje pięknych bobasow!
Ja juz po USG. Przed gabinetem miałam takiego stresa, że mało nie zaczęłam noga tupac ;-)
Jedziemy teraz oglądać rowerki dla naszej niedługo 5-latki, wiec zdjęć nie wstawię. Wszystko perfect! Bobas większy o tydzień. Wychodzi w połowie moich i lekarza wyliczeń Ma niemal 8cm! Serce bije Perfekt, przeziernosc w normie jak najbardziej. Najlepsze, że wynik jak u starszej siostry w tym czasie!
Lekarz mimo, że malomowny, to wszystko ładnie pokazał, wyjaśnił. Jednak nie wspomniał o płci, a ja nie miałam śmiałości pytać. Zresztą! Ważne, żeby zdrowe było!
Postanowiliśmy jeszcze za jakiś czas iść na USG z córką, wtedy też poszukamy gabinetu z 4d.
Ja juz po USG. Przed gabinetem miałam takiego stresa, że mało nie zaczęłam noga tupac ;-)
Jedziemy teraz oglądać rowerki dla naszej niedługo 5-latki, wiec zdjęć nie wstawię. Wszystko perfect! Bobas większy o tydzień. Wychodzi w połowie moich i lekarza wyliczeń Ma niemal 8cm! Serce bije Perfekt, przeziernosc w normie jak najbardziej. Najlepsze, że wynik jak u starszej siostry w tym czasie!
Lekarz mimo, że malomowny, to wszystko ładnie pokazał, wyjaśnił. Jednak nie wspomniał o płci, a ja nie miałam śmiałości pytać. Zresztą! Ważne, żeby zdrowe było!
Postanowiliśmy jeszcze za jakiś czas iść na USG z córką, wtedy też poszukamy gabinetu z 4d.
reklama
jopal
Fanka BB :)
Piękne fotki i super, że wizyty udane, ale się dzieje, pomału poznajecie już płeć. Ja tak szybko nie poznam, po pierwsze lekarka mam niezbyt dobre usg po drugie jest bardzo ostrożna w określaniu płci, przy starszym chyba dopiero w 26 tygodniu mi powiedziała a przy młodszym chyba w 22 jak dobrze pamiętam więc teraz też sie jeszcze trochę naczekam. Ale co ma byc to już jest i kocham nad życie mojego kolejnego skarba obojętnie kim jest.