reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Hej!
Dzidzia już całkiem pokaźna - ma prawie 6,5 cm. Cały czas się ruszała, rączkę do budzi wpychała :) Badanie genetyczne ok. Wyniki dobre, także odetchnęłam trochę z ulgą. Wizyta trwałą dość długo (przez pomiary) więc się napatrzyłam na swoją kruszynkę. NAstępna wizyta za 4 tyg. Muszę tylko zadzwonić i się umówić.

Estranea, to mamy dzidzie w tym samym tygodniu/wieku i nawet wizyty w tym samym terminie. Mój bobas ma 6 cm i termin na 30.11.14 :)

Estranea jak dla mnie ewidentnie dziewczynka :-) Uwierz,że tak wyraźnej fotki już dawno nie widziałam. Nub widoczny w 150%. Często zasłania go pępowina lub nóżki, ale u Ciebie nie sposób go nie zauważyć. Ciekawa jestem, czy się to sprawdzi, ale w Uk jest to bardzo popularna metoda, choć wielu ultrasonografów o niej nie wie mimo wszystko. Wiem,że lekarze na jej podstawie własnie często określają płeć, mimo że nie mówią o tym kobietą. Raczej trudno odróżnić jest narządy płciowe w 12-13 tyg, ale ta metoda się na prawdę sprawdza :tak:

Magda_z_uk czy mogłabyś spojrzeć na mojego astronautę i zobaczyć co się wykluje?

U nas lekarz nie miał wątpliwości, że to synek :) no ale za 2 tyg kolejne badanie więc zobaczymy czy się potwierdzi :) Królewicz ma 6.07 cm, termin porodu wciąż tydzień wcześniej niż wg om czyli 30.11

anncka gratulacje chłopca. Mój ginekolog nie mógł stwierdzić co będzie bo bobas akurat nie chciał się ruszać. Mamy ten sam termin porodu :)

ewelinka_shn i miisia: macie śliczne maluszki na 3D, ale tak jak piszą dziewczyny łatwiej na 2D określić płeć :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mój mały astronauta zdjęcie 2D (zrobiłam z filmiku) i zdjęcie 3D.

zz2.jpgzz1.jpg

W obu zdjęciach zasłoniłam nazwisko.

Załączniki

• zz2.jpg
    zz2.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 81
  • zz1.jpg
    zz1.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 79
No widzisz evi_dzi jak się zgrałyśmy :) Ja teraz wizytę mam 17.06.
I anncka też termin na 30.11 :)
To co, rodzimy razem,hehe :)

Evi maluszek śliczny, a fotka 4d rewelacja! Niestety ciężko dopatrzec się nuba :-/ Nie chcę strzelać bez sensu. Właśnie problem jest wtedy, jak zdjęcie nie uchwycić tego, co potrzebne by móc bazować na tej teorii.

Dzień dobry :) Gratuluję wszystkim udanych wizyt!
Wczoraj miałam badanie genetyczne, dzidzia ok 6 cm, lekarz stwierdził na 80% , że to chlopak :D Ale mam nadzieje, że się jeszcze zmieni na dziewczynke, hihi :-)
Najważniejsze by zdrowe było :-D
Dostałam pakiet fotek, i do tego jedno 4D w gratisie ;-)
Wstawiam dwie fotki z USG.

Pozdrawiam:)
WP_20140526_002.jpgWP_20140527_002.jpg

EDIT. Z gory przepraszam za jakość, zdj robione tel.

Załączniki

• WP_20140526_002.jpg
    WP_20140526_002.jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 71
  • WP_20140527_002.jpg
    WP_20140527_002.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 69
Evi, katajana Gratulacje pięknych bobasow!

Ja juz po USG. Przed gabinetem miałam takiego stresa, że mało nie zaczęłam noga tupac ;-)

Jedziemy teraz oglądać rowerki dla naszej niedługo 5-latki, wiec zdjęć nie wstawię. Wszystko perfect! Bobas większy o tydzień. Wychodzi w połowie moich i lekarza wyliczeń :-D Ma niemal 8cm! Serce bije Perfekt, przeziernosc w normie jak najbardziej. Najlepsze, że wynik jak u starszej siostry w tym czasie!
Lekarz mimo, że malomowny, to wszystko ładnie pokazał, wyjaśnił. Jednak nie wspomniał o płci, a ja nie miałam śmiałości pytać. Zresztą! Ważne, żeby zdrowe było!

Postanowiliśmy jeszcze za jakiś czas iść na USG z córką, wtedy też poszukamy gabinetu z 4d.

reklama
Piękne fotki i super, że wizyty udane, ale się dzieje, pomału poznajecie już płeć. Ja tak szybko nie poznam, po pierwsze lekarka mam niezbyt dobre usg po drugie jest bardzo ostrożna w określaniu płci, przy starszym chyba dopiero w 26 tygodniu mi powiedziała a przy młodszym chyba w 22 jak dobrze pamiętam więc teraz też sie jeszcze trochę naczekam. Ale co ma byc to już jest i kocham nad życie mojego kolejnego skarba obojętnie kim jest.

Do góry