reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
A tu machamy do wszystkich ciotek :-)

Zapomniałam dodać że gin spojrzał na moja morfologie i od razu przepisał żelazo :-(
Kolejna wizyta 28.08 :-)

Anncka kawał chłopa już z Twojego synusia, gratulacje, a żelazem się nie przejmuj sporo dziewczyn w ciąży musi brać ja całą druga ciążę właściwie od samego początku, teraz na razie jest ok.

I już po wizycie. USG dopiero za niecałe 2 tygodnie. Niby wszystko w porządku, serducho biło 145/min :happy:. Dostałam zwolnienie... kierowniczka nie była zadowolona, oj nie była... ale lekarka kazała odpoczywać... już szukają kogoś na moje miejsce.

A oto i relacja z naszej wizyty :)
USG ujawniło nam chłopca - czyli tak, jak marzyliśmy :tak:
Piotrek morfologicznie jest zdrowy, waży 343g, niestety - nie dał się zmierzyć w całości. Wg pomiarów cząstkowych, jest o tydzień większy niż pierwotnie wyliczono. Więc na Święta BN będzie już z nami :D

Gdy zaczęliśmy badanie, maluch spał z 1 rączką pod główką, w pozycji "plażing", nie bardzo chciał się obudzić ale na szczęście był odkręcony właściwą stroną i lekarka dała sobie radę praktycznie wszystko zobaczyć i pomierzyć. Jak Królewicz został obudzony to rozbrykał się na dobre i zaczęło się popisywanie - klepanie w główkę, zabawa rączkami, machanie nóżkami - wszyscy się uśmialiśmy! Na koniec odwrócił się do nas pupą, dając do rozumienia że już ma dość.

Zamieszczam zdjęcie "identyfikujące" ;) na 99,999% będzie Syn. Tata szczęśliwy, były łezki w oczach. A mamie spadł kamień z serca, że dzieciak zdrowy.

Piotrek - plec.jpg

Załączniki

• Piotrek - plec.jpg
    Piotrek - plec.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 58
Zanag pięknie czytać tak dobre wieści, aż mi się łęzka w oku kręci:)
ALe z tymi pomiarami, że o tydzień większy, to chyba nie bardzo jest się tym co sugerować, kto wie może Pitrus dopiero wyskoczy w sylwestra:):D

reklama
Ja już tez po wizycie. Serduszko, komory, zastawki, pnie naczyniowe, czaszka, mózg, kończyny, narządy wewnętrzne, łożysko, wszystko pięknie widoczne i prawidłowe. Wszystkie pomiary bardzo dobre. Jeeej, jak się cieszę. Fotek mam pełno, ale jak ginek to powiedział, zdjęcia są techniczne, czyli zbliżenia na serduszko, główkę, brzuszek, itp. Mimo, że Szymek ciągle się wiercił, to nie chciał pokazać buźki, więc zdjęcia żadnego nie mam. Tylko przez moment widzieliśmy, że sobie coś tam rączkami przy główce robi. Oczywiście drucik i jajeczka wciąż pokazuje na pierwszym planie, hihi. Ale jestem szczęśliwa, że jest wszystko dobrze.

Do góry