reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Juz po wizycie :-)
Powiedziala ze dzidzia jest ok wazy 370 gram lozysko jest ok :) i potwierdzila ze to dziewczynka :-) szczegolow dowiem sie za tydz ale tyle mi poki co wystarczy :-)

ImageUploadedByForum BabyBoom1406044340.546132.jpg
A no i foto oczywiscie :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406044340.546132.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406044340.546132.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 55
Słonko, Anula, Czarna gratuluje udanych wizyt.

Słonko,
Mi tez lekarz mówi ze mam malutkie dzieciątko, ale jest w dolnej granicy normy wiec mam sie nie martwić. Jest jeszcze czas by urosło.

Ja rownież dzisiaj miałam wizytę. Umiarkowanie pozytywne wieści. Szczęśliwie szyjka i macica nie poszły niżej, zatrzymały sie na tym poziomie 50% początkowej wysokości. Natomiast muszę mocno uważać bo ciaza jest nisko położona. Gdyby obniżyła sie bardziej, wówczas bede musiała zostać położona w szpitalu.
Moge rozważnie włączać lekkie formy aktywności i powoli wprowadzać krótkie spacery, ale dalej duuuzo mam leżeć, zwłaszcza jak tylko poczuje ze mi sie brzuch spina w dole.

A z dzidzia jest w porządku, ruchliwa, tętno idealne, rośnie proporcjonalnie, choc w dolnych granicach. Tylko jak patrzę na nią to bidula taka skulona w literkę C tam na dole, tuż przy kości łonowej. Mowię do niej by poszła wyżej to bedzie wygodniej...nic jak bedzie rosnąć mam nadzieje ze wówczas wyżej sie ulokuje. Nie bede lepiej opisywać jak niskie ułożenie ciazy wpływa na moj pęcherz...

ANula no fota super:D i cieszę się ze wszystko ok, i już 300 gram, jestesmy na podobnym etapie, więc i umnie coś koło tego pewnie, toż to prawie pół kilo:p A u Czarnej 370g toż to prawie kilo :laugh2: ojjj rosną stworki,rosną:) gratulacje dziewczyny!

Dusienkanajwazniejsze że dobrze się rozwija, i o tyle pocieszjące,że nic bardziej sie nie obniżyło. Uważaj na siebie! Jak trzeba to leż, po porodzie będziesz biegać za dwoje:)

Chciałam się pochwalić, że dziś byliśmy z moim mężem na drugim USG, wszystko z dzidziolem wporządku :-) no i będziemy mieć śliczną córeczkę :rofl2::rofl2::rofl2: buziole dla Was :*

reklama
Do góry