reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Magda czyli cytologie masz ok. Nie masz raka, ani nadżerki. Jedynie niewielki stan zapalny, więc w starej ocenie dostałabyś II grupę :tak:

Dziewczyny ponieważ nasze maluszki już coraz bardziej przypominają człowieczka, a pomalutku wchodzimy w etap usg prenatalnych, napiszę Wam coś o teorii nuba, dzięki której już na etapie ok 12-13 tc można określić płeć. Może większość z Was o niej słyszała, ale może część nie, a dzięki niej dość szybko można poznać płeć. A naszło mnie tak po zdjęciu dzieciątka Estranea, gdzie przepięknie widać nub. Do oceny płci idealna fotka:-)

Teoria nuba to nic innego jak ocena płci po kącie nachylenia nuba, czyli wyrostka płciowego, który na tym etapie wygląda u oby płci identycznie. Decydujący jest jednak kąt nachylenia jaki tworzy z linią kręgosłupa. Poniżej wrzucam Wam linka, do strony (co prawda po ang, ale i tak warto zerknąć) gdzie są przykłady zdjęć. Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

Mi się nigdy nie udało dostać tak super fotki jak Estranea, ale ja już mam typ, co do Twojej kruszynki ;-) Gratuluję wszystkim oczywiście i zdjęcia podziwiam, bo wciąż czekam na swoje i doczekać się nie mogę:-p Gratki ogromne!!!:tak:

Anula, Agulka, Martia piękne maluszki! Gratuluję serdecznie:-)

magda - super ta stronka. Nigdy czegoś takiego nie widziałam i nie wiedziałam o tej teorii. Od razu wrzuciłam swoją fatke do painta i narysowałam te linie. Wychodzi mi bardziej dziewczynka. Tylko nie wiem czy dobrze mi wyszła interperetacja, bo tyłek się zlewa ze ścianką.
Ale dzięki za stronkę :) Gapiłam się w to z 10 min, hehe. A ty jak zinterpretowałaś?

Estranea jak dla mnie ewidentnie dziewczynka :-) Uwierz,że tak wyraźnej fotki już dawno nie widziałam. Nub widoczny w 150%. Często zasłania go pępowina lub nóżki, ale u Ciebie nie sposób go nie zauważyć. Ciekawa jestem, czy się to sprawdzi, ale w Uk jest to bardzo popularna metoda, choć wielu ultrasonografów o niej nie wie mimo wszystko. Wiem,że lekarze na jej podstawie własnie często określają płeć, mimo że nie mówią o tym kobietą. Raczej trudno odróżnić jest narządy płciowe w 12-13 tyg, ale ta metoda się na prawdę sprawdza :tak:

Hej

Melduję, że mój ludzik jest serducho bije i wszystko ok. Karta ciąży założona termin z OM jak u Jagody 2 stycznia, a z usg 26 grudnia. Dostałam oczywiście zlecenia na badania i dupka jeszcze przez 3 tygodnie a wizyta jak nic nie będzie się działo za miesiąc. UFF
Zdjęcie mam ale na razie nie mam jak dodać.

To fajnie,bo właśnie liczę na dziewczynkę :) chociaż chłopiec też może być, hehe. Zobaczymy czy się sprawdzi. Gin do którego chodzę mojej koleżance określił płeć dopiero ok 22 tc (ma dziewczynkę), więc chyba on nie zna tej metody...

Jopal super!!!! Oby wszystko dalej tak pieknie szło :-) I czekam na fotkę:tak:

Estranea wielu lekarzy o tym nie wie, ale nie znam osoby u której przy tak widocznym nubie, ktoś kto się zna, źle oceniłby płeć, także trzymam kciuki,żeby nasze prorokowanie się sprawdziło ;-)

DSC_0089.jpg U nas lekarz nie miał wątpliwości, że to synek :) no ale za 2 tyg kolejne badanie więc zobaczymy czy się potwierdzi :) Królewicz ma 6.07 cm, termin porodu wciąż tydzień wcześniej niż wg om czyli 30.11

Załączniki

• DSC_0089.jpg
    DSC_0089.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Do góry