reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
Sarat, nie martw się, takie zapalenia są łatwe do wyleczenia.
Pola my zawsze boimy się na zapas, a tu, widzisz, nie było potrzeby :)

Ja po wizycie, po której jestem wniebowzięta, bo dzidziolek pomierzony, podpatrzony z każdej strony zważony - 543g :happy: Ale czuję niedosyt, bo dzidzia siedzi sobie na dupce ze złączonymi nóżkami i nijak nie można tam zajrzeć :no: Na razie ułożenie jak miałam Mateusza do porodu - facowo to miednicowe a normalnie to dupka na dole a główka u góry :baffled: W sumie tego się spodziewałam, bo kopniaczki czuję u dołu, identycznie jak z Mateuszkiem a przy pępku i tylko z jednej strony wypychania. No nic, najważniejsze, że z dzidzią i ze mną wszystko jest idealnie. A kręciło się maleństwo, że co ginka zaczęła się wpatrywać w narządy to ono, hyc, na boczek i tak ciągle. Ale było super :rofl2: Następna wizyta za trzy tygodnie więc znów podejrzymy, może wtedy się wyjaśni.
Pozdrawiam i dziękuję za kciukasy :tak:

ch_aga super, że jesteś taka zadowolona po wizycie i że wszystko jest ok :) To chyba będzie mała wstydnisia i nie rozkłada nóg na zawołanie - powinnaś być dumna hihi bo mój synuś wywala się do usg tak, że mi wstyd za niego ;) w sumie Matiemu przydałaby się siostrzyczka, ale jak będzie miał brata to też fajnie :)

Pola dzielna z Ciebie kobietka, bo ja chyba bym uciekła z fotela :p

ch_aga uu rosnie :-D nastepnym razem zobaczysz co masz;-) nie martw sie moje dzieci tez sa takie anty do pokazywania

Pola to dobrze, ze poszlo "gladko"

sarat bierz zelazo, lecz zapalenie i wyjdziesz szybko i z jednego i z drugiego:-)

Vileyka co u Ciebie?

ja po wczorajszym sprawdzaniu bejbika u gin. Maly oczywiscie odwrocil sie dupskiem do calego swiata i tyle bylo z ogladania buzki. Glowka w dole milo ma sobie poduszke z mojego pecherza. Wazy kolo 600 gram. Szyja dluga i zamknieta. No i oczywiscie wyszlam na wariatke, bo nikt w karierze mojej gin nie sprawdzal sobie w ciazy szyjki tylko ja. Sie smiala, bo przypomniala sobie moje obawy sprzed roku.
Swoja droga powiedziala, ze jak za pierwszym razem urodzilam w terminie i moja szyjka byla mocna i szczelna to przy kolejnej ciazy od strony szyjki nie powinno byc zadnych problemow typu skracanie i otwieranie.

reklama
poleguje sobie:D oczywiście młoda jest upierdliwa jak cholera a to jeść a to siusiu, no ale od poniedziałku ciągle leżymy na kanapie i oglądamy bajki przez cały dzień:]

Do góry