reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

a ja mialam dzisiaj, napatrzylam sie na moje malenstwo
wiercilo sie i podskakiwalo
wszystko w normie, serce, mozg itd
raczki dwie po 5 paluszkow,nozki tez dwie, kosc nosowa, przeziornosc w normie wiec mama szczesliwa
moje baby ma juz 6,5 cm:-)

reklama
kurcze ja dopiero będę mieć wizytę 9 maja i mam nadzieje, że wtedy się dowiem :tak: chociaż córka tak się czaiła, że dopiero w 22 tygodniu pokazała co tam ma :-D

ja mam pod koniec kwietnia, ale nie wiem czy bedzie mi robil usg, chyba byloby to troche przesada, bo co wizyte mi je robil, a niby mozna tylko 3 bo dziecku szkodzi taka ilosc...a jak by mi robil na ta wizyte to na nastepna musialby znowu bo polowkowe...

Ja mam w srode,karze sobie skopiowac wyniki pappa bo ona mi tylko powiedziala przez telefon ja skupilam sie tylko na tym ze wszystko spoko ,ale chcialabym to miec na papierku,

Witam dziewczynki. Ja po wczorajszym usg srednio spokojna. Niby doktorka powiedziala ze ok, i niby przeziernosc w normie, ale dla mnie 2,2 to strasznie duzo :szok: Wiem, ze granica to 2,5 i ze niby ok, ale az mi serce zamarlo... Ryzyko wyliczone: Trisomia 21 (zespol downa) - 1:4296, Trisomia 18(zespol edwardsa) 1:38882, trisomia 13 (zespol patau) 1:121669.. I niby ok, bo kolejne badania wykonuje sie z ryzykiem >1:400, ale porownujac wyniki np. z mikusia, to nie konieczne sa najlepsiejsze...:no:
Zastanawiam sie nad wykonaniem amniopunkcji... Tutaj nie jest przymusem, ale badaniem o ktorego wykonaniu decyduje tylko i wylacznie kobieta, jesli nie ma innych wskazan. Badanie to daje pewnosc wyniku a nie tylko ocene ryzyka..
Co wy myslicie o tym badaniu?

Ivi spokojnie!!!!! wyniki są super!!!
A taka przezierność jest właściwa. W którym tygoniu wyszło ci takie NT?

Nie ma najmniejszej konieczności robienia amnio...żadna przyjemność, wiem bo sama jestem 2 tygonie po amnio.
Ciesz się bąblem i nie panikuj

reklama
a ja mialam dzisiaj, napatrzylam sie na moje malenstwo
wiercilo sie i podskakiwalo
wszystko w normie, serce, mozg itd
raczki dwie po 5 paluszkow,nozki tez dwie, kosc nosowa, przeziornosc w normie wiec mama szczesliwa
moje baby ma juz 6,5 cm:-)

super , ze wszystko ok :)))
tak patrze na wielkosc dzidzi i moja to chyba jakas mega wielka jest ... w 12tc i 5 dniu mialam prawie 7,5 cm
a na suwaczku pisze , ze taka wielkosc to w 14 tc
wow mam nadzieje , ze giganta nie urodze :))

Ja mam w srode,karze sobie skopiowac wyniki pappa bo ona mi tylko powiedziala przez telefon ja skupilam sie tylko na tym ze wszystko spoko ,ale chcialabym to miec na papierku,

mi w lab daja koperty jedne sa dla mnie jedne dla gina , takze wszystkie wyniki mam w domu :)
moze to i stresuje bardziej , ale wole miec wglad
a wyniki testu pappa i trisome21 poszly do gina od razu i dzisiaj mi je dal :)

Do góry