Kochana na tescie PAPPA mam tylko jednostki pomiaru, pozniej doktorka wprowadzala dane z testu PAPPA idane z badania usg do programu w komputerze, ktory wyliczyl ryzyko.. Nie moge znalezc w necie walorow wlasciwych dla testu PAPPA, moze wy znacie?Ivi1 głowa do góry!!! To nie jest zły wynik. Popatrz na wzrost dzieci w 3,4 klasie podstawówki. Jedne długie i wysokie inne nawet o 2 głowy niższe apotem się zrównuje. Rozrzut duży i nikt od razu nie zalicza jednych do karłów innych do gigantów. A sama PAPPA wyszła Ci prawidłowa czy z ryzykiem?
reklama
Anulka8700
Fanka BB :)
Moj lekarz jest zdania ze nam kobietom w ciazy powinno sie odciac internet, bo sie naczytamy i tylko panikujemy... lekarka powiedziala ze jest dobrze wiec tak jest na pewno, a ryzyko jest u każdego...
Wiem, wiem, naczytalam sie tez juz ze niektore dziewczyny mialy ryzyko 1:100 i rodzily dzieci zdrowe, a inne mialy ryzyyko 1:5000 i rodzily dzieci uposledzone... Tak ze nie ma normy, to badanie to tylko ocena ryzyka.
Ja po prostu z natury jestem ciekawska i musze wszystko wiedziec od A do Z. Od zawsze bylam osoba, ktora musiala wiedziec jak lata samolot , zeby do niego wsiasc Nie miejcie do mnie pretensji ja po prostu nie umiem zyc w niewiedzy
Ja po prostu z natury jestem ciekawska i musze wszystko wiedziec od A do Z. Od zawsze bylam osoba, ktora musiala wiedziec jak lata samolot , zeby do niego wsiasc Nie miejcie do mnie pretensji ja po prostu nie umiem zyc w niewiedzy
nie do konca w temacie, ale sporo mowimy o badaniach genetycznych a ja wlasnie przeczytala ta chytajaca za serducho historie na bb:
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...nie-taki-diabel-straszny-jak-go-maluja-50148/
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...nie-taki-diabel-straszny-jak-go-maluja-50148/
Anulka8700
znam autorke jest ze styczniowek i naprawde bardzo ja wszyscy podziwialysmy, swietnie sobie radzi, teraz czeka na 3 dzieciatko
Asionek31
Czyli badaniowemu schizowaniu - mówimy stanowcze NIE !!!
Moje drogie nie bądźmy mądrzejsze od lekarzy ;-)
ooo i tutaj zgodze sie w 100%
bez paniki moje drogie !!
wychodzi dobrze wiec po co sie stresowac i szukac dziury w calym zamiast cieszyc sie ciaza ??
Moj lekarz jest zdania ze nam kobietom w ciazy powinno sie odciac internet, bo sie naczytamy i tylko panikujemy... lekarka powiedziala ze jest dobrze wiec tak jest na pewno, a ryzyko jest u każdego...
oj tak mi tez lekarz to powiedzial )
i maja racje niestety !!
Wiem, wiem, naczytalam sie tez juz ze niektore dziewczyny mialy ryzyko 1:100 i rodzily dzieci zdrowe, a inne mialy ryzyyko 1:5000 i rodzily dzieci uposledzone... Tak ze nie ma normy, to badanie to tylko ocena ryzyka.
wiesz sa takie rzeczy w zyciu ktorych nie da sie zaplanowac do konca , przewidziec wiedziec wszystkiego od A do Z ...
tak jest z ciaza chociazby , mozesz robic testy narazac siebie i dziecko , a i tak zawsze jakies ryzyko jest i nie bedziesz wiedziec na sto% prawdy
nawet z plcia sie mozna pomylic , a co dopiero z chorobami ich jest tyle , ze naprawde chocbys na rzesach stawala to nie dowiesz sie dopoki nie urodzisz
takze bez paniki !
ciesz sie , ze badania wyszly ok i nie szukaj na sile niczego wiecej , bo zwarjujesz :/
sivi
zgadzam się z wami, a poza tym co by ci to dało gdybyś nawet na 100% wiedziała że coś jest nie tak? Uspokoiłoby cię to? Na pewno nie i dopiero wtedy zaczęłabyś się dręczyć a tego nie da się "naprawić" (a może byś usunęła?-taką automatyczną opcje dają tu w Angli). Wiem że to okropna pokusa wiedzieć wszystko co się tylko da czy wszystko w porządku z dzieckiem, ale czasami lepiej nawet w ogóle się nad tym nie zastanawiać bo na wady genetyczne nie da się nic poradzić, a od takich myśli można tylko popaść w paranoję!
reklama
Asionek31
ja ide 5 moja i juz tez sie doczekac nie moge )