reklama
karolina - następnym razem ołowiane wkładki do butów i będzie OK, moja koleżanka w ciąży przytyła tylko 5 kg, córa się urodziła ponad 3 kg, więc lekarz mówił, że taka jej uroda, jak dziecko zdrowe i mama szczupła to nie ma czego się czepiać :-)
no i gratuluje wyników
no i gratuluje wyników
K
karolina1978
Gość
Ja po ciazy ukradne wage od lekarza zdecydowanie jest "fajniejsza i bardziej przyjazna kobieta " niz ta w domu.
elifit
Moderatorka
hehe karolina bierz wagę w kieszeń i super że wszystko w porządku.
Ja u dwóch różnych ginów ważę inaczej ale 2 kg mi przybyło ponoć :-) Jedno co wiem, to że przez I trymestr schudłam 3 kg
Ja u dwóch różnych ginów ważę inaczej ale 2 kg mi przybyło ponoć :-) Jedno co wiem, to że przez I trymestr schudłam 3 kg
Asionek31
Fanka BB :)
Asionek co do wielkosci to moej w/g OM 11 tyg2d a owu na bak późno była miało 54mm CRL, czyli tez sporo. Nawet gin powiedział, że sporo, bo zazwyczaj tak 45 mm, ale kazde dziecko rosnie w swoim tempie może moje później zwolni, chociaz w normie sie miesci.
niby kazde dziecko rosnie swoim rytmem , ale sa normy do 13tc , kiedy to dzieci rosna mniej wiecej podobnie , dlatego tez w tym czasie robi dzie te badania
pozniej juz dziciaczki rosna kazde innaczej
no nic najwyzej bedziemy miec dzieci giganty hehe , wazne zeby zdrowe
Hej! No to ja chyba ostatnia z badaniem przezierności sie zgłaszam :-)
Byłam dzisiaj! Wszystko jest super! Dzidziuś śliczny i uparty ;-) Nie bardzo chciał się odwrócić ale w końcu udało się pomierzyć wszystko jak należy.
A oczywiście wkręcałam sobie różne głupoty, a przez ostatnie dni to już szczególnie ;-)
ciesze sie , ze wszystko ok !! )
Juz po wizycie ,wszystko w porzadku .Tylko nie tyje wedlug wagi tam.Dzisiaj bylam naczczo (nie zdazylam zjesc)61,1 ,a na poprzedniej wizycie 61.
W domu waga pokazuje 63 wieczorem.No i zglupialam.Wreszcie zobaczylam testyPappa na oczy ,bez problemu mi skopiowala.
Ten pierwszy 1:2204(Wedlug sredniej bylo1:476) ,Drugi1:24085(srednia 1:1204) tzeci1:75315(srednia1:3766) uspokoilo mnie to bardzo.
Blizniaki zajarane bardzo byly.Teraz nastepne polowkowe.
normalne z ta waga
warzysz sie na wieczor po calym dniu jedzenia , picia
dzisiaj bylas rano i to jest prawidloway pomiar
powinno sie warzyc np. raz w tyg. rano po wyproznieniu ( najlepiej tym wiekszym tez hehe ) i na czczo bez ubrania
to jest miarodajny pomiar , ja jak sie waze wieczorem to mam i 4kg wiecej niekiedy i to nie tylko teraz w ciazy , ale i przed
super wyniki !!
karolina - następnym razem ołowiane wkładki do butów i będzie OK, moja koleżanka w ciąży przytyła tylko 5 kg, córa się urodziła ponad 3 kg, więc lekarz mówił, że taka jej uroda, jak dziecko zdrowe i mama szczupła to nie ma czego się czepiać :-)
no i gratuluje wyników
wow 5 kg ?? tez bym tak chciala ))
Z
zupkaogorkowa
Gość
5 kg... kto by tak nie chcial. ja bede 5 do przodu za jakis miesiac
Justyś1985
Karolina gratulację udanego badania :*
Magda_Mr
No i my po badaniu
Ja wkoncu przytylam - niecaly 1kg ale zawsze
Maluch taki wiercipieta, ze sie dokladnie nie dal zmierzyc Przeziernosc 1.23
Nie wiadomo kim jest bo albo trzymal raczke miedzy nozkami albo pepowinke
Ja wkoncu przytylam - niecaly 1kg ale zawsze
Maluch taki wiercipieta, ze sie dokladnie nie dal zmierzyc Przeziernosc 1.23
Nie wiadomo kim jest bo albo trzymal raczke miedzy nozkami albo pepowinke
reklama
Ja tez po wizycie, ale nic specjalnego sie nie dowiedzialam... Dziobak spal sobie i tylko posluchalismy sobie serdunia i chwile poogladalismy na monitorze - widok bezcenny oczywiscie:-)
No i na dzien dzisiejszy mam dwa oficjalne terminy porodu: 5 pazdziernik i 20 wrzesien(?) Ma sie wiecej wyjasniec na polowkowym usg, ktore na szczescie juz 18 maja... Troche z tym kiszka, bo wazne zeby dzidziolka nie wyciagnac z brzuszka, za wczesnie, zwlaszcza ze bedzie planowane cc, wiec termin musi byc wmiare precyzyjny... No i w ogole to glupio troche ze jak sie mnie ktos pyta w ktorym tyg ciazy jestem, to nie wiem czy mowic ze w 16, czy ze w prawie 18
No i na dzien dzisiejszy mam dwa oficjalne terminy porodu: 5 pazdziernik i 20 wrzesien(?) Ma sie wiecej wyjasniec na polowkowym usg, ktore na szczescie juz 18 maja... Troche z tym kiszka, bo wazne zeby dzidziolka nie wyciagnac z brzuszka, za wczesnie, zwlaszcza ze bedzie planowane cc, wiec termin musi byc wmiare precyzyjny... No i w ogole to glupio troche ze jak sie mnie ktos pyta w ktorym tyg ciazy jestem, to nie wiem czy mowic ze w 16, czy ze w prawie 18