reklama
Magda_Mr
Fanka BB :)
A polowkowe robi sie w jakich tygodniach?? Bo sie wybieram na nie do kogo innego a terminy maja miesieczne
Z
zupkaogorkowa
Gość
20-24. tydzien
Z
zupkaogorkowa
Gość
ja do poloznej ide we wtorek to sie zapytam
Witam dziewczynki. Ja po wczorajszym usg srednio spokojna. Niby doktorka powiedziala ze ok, i niby przeziernosc w normie, ale dla mnie 2,2 to strasznie duzo Wiem, ze granica to 2,5 i ze niby ok, ale az mi serce zamarlo... Ryzyko wyliczone: Trisomia 21 (zespol downa) - 1:4296, Trisomia 18(zespol edwardsa) 1:38882, trisomia 13 (zespol patau) 1:121669.. I niby ok, bo kolejne badania wykonuje sie z ryzykiem >1:400, ale porownujac wyniki np. z mikusia, to nie konieczne sa najlepsiejsze...
Zastanawiam sie nad wykonaniem amniopunkcji... Tutaj nie jest przymusem, ale badaniem o ktorego wykonaniu decyduje tylko i wylacznie kobieta, jesli nie ma innych wskazan. Badanie to daje pewnosc wyniku a nie tylko ocene ryzyka..
Co wy myslicie o tym badaniu?
Zastanawiam sie nad wykonaniem amniopunkcji... Tutaj nie jest przymusem, ale badaniem o ktorego wykonaniu decyduje tylko i wylacznie kobieta, jesli nie ma innych wskazan. Badanie to daje pewnosc wyniku a nie tylko ocene ryzyka..
Co wy myslicie o tym badaniu?
AsiaKC
Just mama
Myślę że nie masz się czym martwić. Dzieci mają wyniki bardzo indywidualne, bo każde jest inne. Nie ma co porównywać miedzy sobą. Już teraz niektóe są większe a niektóe mniejsze.
Mieści się spokojnie w normie, nawet nie jest na granicy więc nie robiłabym nic wiecej...
Mieści się spokojnie w normie, nawet nie jest na granicy więc nie robiłabym nic wiecej...
ivi a ty to ryzyko mialas wyliczane z usg i PAPPA? Bo ja mialam z samego usg i trisomie 21 mam 1:3989, trisomie 18 1:6003 a trisomie13 1:104016 i lekarka powiedziala mi ze to jest super wynik wiec mysle ze nie masz sie co przejmowac. mikusia taki wynik miala z PAPPA a tego sie nie da porownac.
reklama
Asionek31
Fanka BB :)
super , ze wszytskie wizyty udane i same dobre wiesci ))
Ivi1 przeciez masz dobre wyniki !! po co masz sie kloc? to juz jest badanie inwazyjne , jakies tam ryzyko zawsze jest ... ja bym nie ryzykowala , bo i powodu nie ma
Ivi1 przeciez masz dobre wyniki !! po co masz sie kloc? to juz jest badanie inwazyjne , jakies tam ryzyko zawsze jest ... ja bym nie ryzykowala , bo i powodu nie ma