reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Dziekuje dziewczyny:-)
Gosiaczek karta ciazy jest twoim najwazniejszym dokumentem i wydaje mi sie ze powinna byc wystawiona wraz z pierwszym biciem serca na usg, moze sie myle...

reklama
Asionek!!!!
cudny filmik!!Dzidzia ruchliwa!!
ja musze zmienic lekarza bo jakos bez entuzjazmu podchodzi do sprawy!!
mowi ze wszystko ok, ale wylewna nie jest co do reszty:wściekła/y:

Gosiaczek karta ciazy jest twoim najwazniejszym dokumentem i wydaje mi sie ze powinna byc wystawiona wraz z pierwszym biciem serca na usg, moze sie myle...

no własnie nie koniecznie tak wcześnie:/ ale każda powinna ja mieć

ja musze zmienic lekarza bo jakos bez entuzjazmu podchodzi do sprawy!!
mowi ze wszystko ok, ale wylewna nie jest co do reszty:wściekła/y:

a pytasz o rożne rzeczy??
może mało mówi,a sie zna?? przecież dla gina to chleb powszedni wiec on nie przeżywa ciaży tak jak my...
jeśli bedzie coś nie tak to na pewno przemówi :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oto moj bobas, lekarz mowil ze ma raczki w gorze jak bokser:-)
YouTube - 13 tydzien

Super filmik! :-)

Dziewczyny moja lekarz to w ogóle nic prawie nie mowi!!
Dzis sie poryczala z tego powodu!!!:-(
jestem w 11 ty ciazy dopiero jeden raz mialam robione badania krwi jak podczas plamienia bylam w szpitalu w lutym, a na dodatek nie mam jeszcze założonej karty ciazy. nie chce panikowac ,ale marwie sie czy warto do niej chodzic!!
Znam ja dobrze prowadzi wiele ciąz w tym moich znajomych, ale ja potrzebuje wiecej, bo wcią czuje sie niepewnie:-(
a kolejna wizyte mam dopiero na 28 kwiecien!!!:szok:

Ja tez nie mam karty ciazy bo moj lekarz dopiero zaklada jak sie 12tc skonczy. Tez nie jest jakis wylewny specjalnie ale dla mnie wazniejsze od tego jest to ze ma wiedze. A na kazde moje pytanie daje mi wyczerpujaca odpowiedz. Trzeba sie pytac o wszystko, ja sobie czasami zapisuje pytania ;-)

Cześć dziewczyny :-)

Odebrałam dzis wyniki z przesiewu krwi i wszystko dobrze :-)

Padnięta jestem bo dziś cały dzień w prodróży, wniosek o kredyt podpisany.. czekamy na decyzję.. proszę o pozytywne fluidki :-)

anulka supcio filmik :-) Ja też nagram następną wizytę :)
Dobranoc :*

Super ze wyniki dobre. Zycze powodzenia z kredytem :-) trzymam kciuki!

Monika, Marti, Anulka gratulacje! Bosko że narazie wszystko ok!!!! Gratulacje

gosiaczek - ja chyba zmieniłabym lekarza, lekarz nie musi w okół Ciebie skakać ale przesada w drugą stronę też nie jest dobra a tak mi to wygląda.

rabbitek - czy ja dobrze pamiętam, że u Ciebie wynik był taki niepewny? Jak sytuacja wygląda teraz? Trzymam kciuki żeby bylo ok.

jestem w 11 ty ciazy dopiero jeden raz mialam robione badania krwi jak podczas plamienia bylam w szpitalu w lutym, a na dodatek nie mam jeszcze założonej karty ciazy. nie chce panikowac ,ale marwie sie czy warto do niej chodzic!!
Znam ja dobrze prowadzi wiele ciąz w tym moich znajomych, ale ja potrzebuje wiecej, bo wcią czuje sie niepewnie:-(

jak cie to tak bardzo martwi to zmien lekarza, po co masz sie stresowac przez cala ciaze. Albo pytaj, pytaj, pytaj - na pytania chyba odpowie :)
Ja sie przyzwyczajam do systemu brytyjskiego, gdzie w ogole nie mam lekarza. poza 2 USG i jedna wizyta z powodu moich problemow z nerkami bede miala wizyty tylko z polozna.

moj lekarz tza do wylewnych nie nalezy , ale moje info na temat ciazy jest dosc duze wiec o kazda duperele sie jego nie pytam i nie oczekuje , ze bedzie mi o tym mowic :) na poczatku chcialam go zmienic , ale wsumie przeciez to jest moj lekarz , a nie kolega i plotkowac nie musi :))
oni nie przezywaja tak naszych ciaz jak my ... w koncu takich babek to sie naogladaja troche dla nich zadna nowosc , dla nas tak :)
co do karty ja dopiero wczoraj dostalam :)
ale jak ci nie pasuje lekarz to lepiej teraz pomysl juz nad zmiana

Cześć dziewczyny :-)

Odebrałam dzis wyniki z przesiewu krwi i wszystko dobrze :-)

Padnięta jestem bo dziś cały dzień w prodróży, wniosek o kredyt podpisany.. czekamy na decyzję.. proszę o pozytywne fluidki :-)

anulka supcio filmik :-) Ja też nagram następną wizytę :)
Dobranoc :*

super , ze jest ok :)) teraz &&&&&&&&&&&&&& za kredyt !!

niby tak , ale nie kazdy lekarz daje od razu
ja dostalam dopiero wczoraj jak sie okazalo , ze z dzidzia jest dobrze
mysle , ze tak jest lepiej ...

Anulka – super film, widzę, że masz takiego leniuszka jak ja ;-)

gosiaczek – karty Ci jeszcze lekarz nie założył dziwne ja mam od 6 tygodnia jak tylko pojawiło się bicie serca a co do częstotliwości wizyt jeśli nic się nie dzieje to wystarczy raz na miesiąc pod sam koniec ciąży chodzi się częściej.

Jeśli czujesz, że Ci nie pasuje to zmień i tyle :tak:

elifit - ściskam kciuki za kredyt :tak:

Jak chcesz już kartę ciąży to poproś ją, niech Ci wystawi. w końcu chyba nie pożałuje Ci kawałka papieru?

Ja dostałam poprzednio też po 10tc, tym razem tylko troszkę wcześniej.

Ale jeśli już masz wątpliwości to rozejrzyj się za innym lekarzem, bo nie ma nic gorszego niż brak zaufania do własnego lekarza.

reklama
Ja dostałam kartę ciąży wraz z określeniem tętna płodu.. wtedy się zakłada zazwyczaj.. na pierwszej wizycie byłam w 8tc a że było tętno, którego wtedy co prawda nie słyszałam ale widać było je na usg, to mi gin założyła.
Ja pytam o wszystko, lekarz sam z siebie nie mówi za dużo, ale odpowiadają chętnie na pytania zaniepokojonych mam :-) przynajmniej powinni..

dzis się gorzej czuję, jakieś jelitowe sprawy.. jak wstałam to czułam ten ból na macicy.. ehh :-(.. napiję się mięty może coś pomoże.

Do góry