reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Cześć dziewczyny :-)

Odebrałam dzis wyniki z przesiewu krwi i wszystko dobrze :-)

Padnięta jestem bo dziś cały dzień w prodróży, wniosek o kredyt podpisany.. czekamy na decyzję.. proszę o pozytywne fluidki :-)

anulka supcio filmik :-) Ja też nagram następną wizytę :)
Dobranoc :*

cale szczescie ;-)

reklama
Dziewczyny moja lekarz to w ogóle nic prawie nie mowi!!
Dzis sie poryczala z tego powodu!!!:-(
jestem w 11 ty ciazy dopiero jeden raz mialam robione badania krwi jak podczas plamienia bylam w szpitalu w lutym, a na dodatek nie mam jeszcze założonej karty ciazy. nie chce panikowac ,ale marwie sie czy warto do niej chodzic!!
Znam ja dobrze prowadzi wiele ciąz w tym moich znajomych, ale ja potrzebuje wiecej, bo wcią czuje sie niepewnie:-(
a kolejna wizyte mam dopiero na 28 kwiecien!!!:szok:

Ja musiałam sie prosić o kartż ciąży przy ostatniej wizycie. Dostałam ją i ponieważ bardzo sie spieszyłam nie sprawdziłam na miejscu co mi tam babeczka wypisała. No i jakie było moje zdziwienie gdy z dumą pokazałam kartę ciąży mojej mamie. Poza imieniem i nazwiskiem nie było w niej nic. Żadnych wyników badań nawet wizyty i ciśnienia mi nie zaznaczyła. Taki sobie duplikat dowodu osobistego dostałam. Przy następnej wizycie wizycie bede musiała się o to upomnieć.
Wydaje mi się ze taka karta jest ważna w razie jakiejś awarii i wizyty w szpitalu po prostu mnie wyśmieją.

witam się i ja very happy:)
Otóż dzidzia ma ok 5,5 cm. Ciąża 1-2 dni młodsza niż suwaczek. Piękna dluga kość nosowa, bardzo dobrze uwidoczniona i uwapniona. Lekarz mówił, że rzadko jest tak mocno wyraźna kośc nosowa w 11w 0d Serce bije jak dzwon, czysto miarowo tętno 176. Przepływy ok, o fali A nic nie wspomniał, więc chyba ok.
Ma raczki, nóżki uwidocznione 2 pólkule mózgowe, żołądek i pęcherz moczowy.
Przezierność karkowa 0,8milimetra, więc bardzo malutka- lekarz mowił, że jak na ten "wzrost" idealna.
85% to dziewczynka.
Test pappa również wykonałam uff wyniki mogą być już nawet we wtorek oby tylko nie zamieszały.​

Otóż dzidzia ma ok 5,5 cm. Ciąża 1-2 dni młodsza niż suwaczek. Piękna dluga kość nosowa, bardzo dobrze uwidoczniona i uwapniona. Lekarz mówił, że rzadko jest tak mocno wyraźna kośc nosowa w 11w 0d Serce bije jak dzwon, czysto miarowo tętno 176. Przepływy ok, o fali A nic nie wspomniał, więc chyba ok.
Przezierność karkowa 0,8milimetra, więc bardzo malutka- lekarz mowił, że jak na ten "wzrost" idealna.
85% to dziewczynka.
Test pappa również wykonałam uff wyniki mogą być już nawet we wtorek oby tylko nie zamieszały.​

Superrrrr :-)

mikusia84r jakie pozytywne wieści, gratuluję :-)
jagmar masz rację, przecież karta ciąży jest podstawowym dokumentem moim zdaniem.

Jakie piekne sa zdjecia usg:)
Ja ostatnio byłam gdy moj maluszek miał 7,5mm (7tc), teraz idę 14! to juz za pare dni, nie moge sie doczekac!! Powinna miec z 5cm;)

reklama
85% to dziewczynka.

spokojnie, z pewnoscia bedzie ok. ciesz sie ze widzialas maluszka, lepiej nie przejmowac sie na zapas.

Do góry