reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Dziewczyny ciesze sie ze dzieciaczki zdrowe :-)

Anulka a dlaczego nie zrobil ci przeziernosci? Dziwny faktycznie ten lekarz.
chodze do niego juz dlugo, przy julce robił choc mi sie wydawalo ze to juz za pozno, jak dla mnie to ma za slaby sprzet chyba, zreszta kto go wie widocznie nie mial humoru.. robil mi jeszcze cytoloie

Anulka czemu Ci nie zrobil?? może zrobił ale nic nie mowił...:/
ciesze sie że wsio ok,same dobre wieści....

przypominam,że wszelkie zmiany terminów itd do naszej listy prosze pisać do mnie na priv..
jeśli któraś nie napisze,to ja nie zmienie:)

Anulka czemu Ci nie zrobil?? może zrobił ale nic nie mowił...:/
ciesze sie że wsio ok,same dobre wieści....

przypominam,że wszelkie zmiany terminów itd do naszej listy prosze pisać do mnie na priv..
jeśli któraś nie napisze,to ja nie zmienie:)
pomierzyl i powiedzial ze wszystko ok a ja gupia o tej przeziernosci w aucie sobie wspomnialam...a o płci na tym etapie moge pomarzyc.. moglabym zmienic teraz lekarza ale sie troche boje teo co bedzie w szpitalu bo moj jest zastepca ordynatora

Marti, no wreszcie kamien z serca! gratulacje!
Alulka Dla Ciebie rowniez ogromne gratki, a dzidziolek spory juz:tak: No i niestety nie kazdy ma tyle szczescia zeby na dobrego lekarza z dobrym sprzetem trafic (tylko bez skojarzen:-p)... chociaz mysle ze moglby byc na tyle uczciwy, zeby zasugerowac wyzyte w innym miejscu, gdzie mogliby dokonac tych wszystkich pomiarow, zwlaszcza ze tylko okreslony czas jest na tego typu badania...

Teraz doczytalam:) No to co sie martwisz? Fakt ze szkoda ze lekaz malo komunikatywny, ale dobrze ze stwierdzil ze z dziobakiem wszystko dobrze:D

a ja myślę,że mierzył kark tylko ze jest wsio ok,wiec nic Ci nie powiedział....następnym razem sie go zapytasz..

anulka tym bardziej,jak ma duże doświadczenie to sie nie nakręcaj:/
uwierz mi że jakby bło coś nie tak,to by Ci powiedzial....
a ja Wam powiem,ze w pierwszej ciaży to w ogóle nie mialam usg w tym okresie...hehe mialam w 8tc a potem 16tc --- jakoś mój ginek chyba to przeoczył...a ja nieświadoma - zyłam sobie w niewiedzy hehe

reklama
juz w domu :) dzidzia byla sliczna, bardzo ruchliwa, szkoda,ze to usg tak krotko trwa..ale wiecie jakie jaja? ja bylam na tym prenatalnym i w om mam 11, 6 a lekarz wypatrzyl ze to 13,1 tc!! czyli za pozno na mieszenie karku :/ ale pobrali krew i jak juz beda wyniki to zobaczymy czy robic dalej badanie (igla) czy nie ma potrzeby..i tak to termin z 20 pazdziernika przesunal sie na 11.10 , malenstwo ma 67mm i jak dla mnie piekne :D

hmm mogl zrobic w koncu to 13tc i do tego sie jeszcze robi pomiary normalnie :)
ciesze sie , ze wszystko dobrze !!
to ja juz nie wiem ile ma moja dzidzia skoro nie mam jeszcze 13tc , a ma juz 74,30mm... zreszta niewazne urodzi sie kiedy zechce hehe

Hej Dziewcznki,

Ja świeżo po badaniu mnóstwo nerw mało nie zemdlałam aleeee Juuuupiiiii dzidzia zdrowa piękna wszsytko ok wierciała się machała rączką, cudownie MEGA SZCZĘŚLIWA JESTEM :-)

Ps; Termin zmienilł mi się na 17 pażdziernika dzidzia jest 4 dni mlodsza ale wiedziałam bo owu miałam póżniej :)

ciesze sie , ze wszystko dobrze :)))

melduje sie po wizycie
dzidzia zdrowa , mierzy sobie 60 mm do zbyt ruchliwych nie nalezy...
jestem troche zawiedziona wizyta a raczej lekarzem, martwicie sie przeziernoscia a ja jej nawet nie mialam, zreszta to jego usg malo czytelne, nie mam zdjecia, wkleje pozniej filmik, termin z usg 11.10. czyli jestem w 13 tyg 2 dni

super , ze wszytsko ok :))
a lekarze tez maja rozne dni niestety dla nas ...

ja juz nie kumam jak oni licza w tej Fr :/ moja dzidzia miala w 12tc5dniu 74,30mm i mam termin na 18.10.
u was mniejsze fasolkie , ale starsze tyg. i termin macie wczesniej
nie wiem juz jak to liczone jest chyba zalezy od lakarza i kraju na dadatek hehe

Do góry