reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Kingolinka dobrze ze dobrze wszystko :)

ja tez jem kwas, ale ponoc nie musze juz. od dzis lykam tez zelazo

reklama
Kingolinka, gratki! Przyjemniejszej wiadomosci dla mamusi byc nie moze:tak:

A ja tez juz po wizycie, fotki wrzuce jak zgram na kompa a rano nie mam duzo czasu, bo core do przedszkola wysylam...
No i wyglada ze z dzidziolkiem wszystko w porzadku, chociaz nie udalo sie przeziernosci zmierzyc, a wszystko dlatego ze juz za pozno(!!!)
Ciagle jestem w szoku, bo sie okazalo ze nasz maluch wlasnie dzisiaj konczy 15 tydzien(!!!) Czyli nie ma juz szans na porod w pazdzierniku:tak: ( ale mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie stad:sorry:)

Narazie suwaka nie zmieniam, czekam na wizyte u ginki 20 kwietnia, ale faktycznie wiadomosc musze przetrawic jeszcze;-)

Aaa, no i wg wstepnych obserwacji, to bedzie chlopiec, ale wiadomo ze jeszcze nie ma sie co w 100% nastawiac;-)

W kazdym razie mimo wszystko czuje ulge i cudnie bylo poogladac sobie dziobaka:-)

Kingolinka, gratki! Przyjemniejszej wiadomosci dla mamusi byc nie moze:tak:

A ja tez juz po wizycie, fotki wrzuce jak zgram na kompa a rano nie mam duzo czasu, bo core do przedszkola wysylam...
No i wyglada ze z dzidziolkiem wszystko w porzadku, chociaz nie udalo sie przeziernosci zmierzyc, a wszystko dlatego ze juz za pozno(!!!)
Ciagle jestem w szoku, bo sie okazalo ze nasz maluch wlasnie dzisiaj konczy 15 tydzien(!!!) Czyli nie ma juz szans na porod w pazdzierniku:tak: ( ale mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie stad:sorry:)

Narazie suwaka nie zmieniam, czekam na wizyte u ginki 20 kwietnia, ale faktycznie wiadomosc musze przetrawic jeszcze;-)

Aaa, no i wg wstepnych obserwacji, to bedzie chlopiec, ale wiadomo ze jeszcze nie ma sie co w 100% nastawiac;-)

W kazdym razie mimo wszystko czuje ulge i cudnie bylo poogladac sobie dziobaka:-)

to dobrze ze malucha widzialas :) to juz duzy musi byc :D a na kiedy masz termin ?

kwas się ćpa do końca ciąży bo jest odpowiedzialny za prawidłowy rozwój układu nerwowego tylko najpierw solo a potem jest w każdej multiwitaminie dla ciężarnych

ja dowiedzialam sie w 10 tc wg OM ze jestem w ciazy i tez nie brałam kwasu bo niby skad mialam wiedziec...a kwas dużą role odgrywa jeśli się go bierze już na 3 miesiace przed zajsciem w ciaze...

reklama
Zupka, wole az nowy termin mi ginka ustali, ale to prawie 2 tygodnie roznicy z badan, a jak jeszcze zrobi mi cc, to pewnie tez z tydzien wczesniej, wiec moze sie nawet zalapie okolo polowy wrzesnia:tak:
A dzidziol mial 88mm i chyba glownie z tego pomiaru i pomiaru glowki wyszlo wczoraj dokladnie 14tydz6dni, ale moze cos jeszcze brali pod uwage, ale dla mnie to czarna magia:-) Kosc nosowa tez zmierzyli, tylko na normach sie nie znam, a na przeziernosc to jak wspomnialam bylo za pozno... Aaa serdunio bilo 156/min

A co do kwasu, to ja do niedawna mialam ogromna dawke w witaminach prenatalnych na recepte, ale teraz zmienilam na takie najzwyklejsze (bylo 5 mg, teraz 1 mg), przy czym witaminy bede brac co drugi dzien, ale kwas uzupelnie sobie w te dni co nie wezme witaminy...

Do góry