reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Gratuluje!!! i zazdroszcze (ale tak zdrowo) :). Ja za namową wczoraj umówiłam się na poniedziałek na usg genetyczne. Mam pietra (i nie tylko ja bo mój chłopak też - jednak wrażliwa bestia:) ) jak nigdy....przypominam sobie wszystkie zespoły, syndromy, zdjęcia...nie wiem jak wytrzymam ale wytrzymam:). A tak trochę przy okazji do kiedy jecie kwas foliowy i w razie czego można popijać coś ziołowego co nie zaszkodzi małemu/małej na uspokojenie :D ?

Nikita ,ja boire do sniadania(Zawsze tak robilam)i popijam co mi do reki wjdzie.Nie zastanawialam sie nad tym nigdy.:zawstydzona/y:

Karolina hehe nie jasno napisałam, chodzi mi o to do którego mniej więcej miesiąca/tygodnia bo wiem że jakoś już potem się nie powinno.

TZn ja wiem ze jezeli chodzi o kwas foliowy to jawazniejsze sa pierwsze 3 miesiace,bo wtedy tworzyy sie uklad nerwowy,a pozniej tez nie wiem,Ale ze mnie dzieciol

Karolina hehe nie jasno napisałam, chodzi mi o to do którego mniej więcej miesiąca/tygodnia bo wiem że jakoś już potem się nie powinno.
nie ze nie powinno,ale nie jest potrzebne,choć mój gin kazał mi brać kwas do końca ciąży:/ to nie zaszkodzi ...
a w pierwszym trymetrze sie go bierze bo nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć sobie folianów,bierze on udział w syntezie kwasów nukleinowych - materiału genetycznego komórek.stąd trza go brać do końca 3 miesiaca wtedy kiedy łożysko sie rozwija i uklad nerwowy

Ostatnia edycja:
Dzięki:). Wydawało mi się że kiedyś czytałam że potem już się nie powinno ale mogłam coś pomylić :). Także na razie wcinam :)

nikitka nawet jak w ciaży nie jestes to zalecają brać jako suplement diety- wiec to na prawdę nie szkodzi....u nas we fr np. nie bierze sie żadnych kwasów czy witamin dla kobiet w ciaży,ale ja codziennie zarzucam kwasa :p

reklama
Do góry