reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Gratuluje!!! i zazdroszcze (ale tak zdrowo) :). Ja za namową wczoraj umówiłam się na poniedziałek na usg genetyczne. Mam pietra (i nie tylko ja bo mój chłopak też - jednak wrażliwa bestia:) ) jak nigdy....przypominam sobie wszystkie zespoły, syndromy, zdjęcia...nie wiem jak wytrzymam ale wytrzymam:). A tak trochę przy okazji do kiedy jecie kwas foliowy i w razie czego można popijać coś ziołowego co nie zaszkodzi małemu/małej na uspokojenie :D ?

Nikita ,ja boire do sniadania(Zawsze tak robilam)i popijam co mi do reki wjdzie.Nie zastanawialam sie nad tym nigdy.:zawstydzona/y:

Karolina hehe nie jasno napisałam, chodzi mi o to do którego mniej więcej miesiąca/tygodnia bo wiem że jakoś już potem się nie powinno.

TZn ja wiem ze jezeli chodzi o kwas foliowy to jawazniejsze sa pierwsze 3 miesiace,bo wtedy tworzyy sie uklad nerwowy,a pozniej tez nie wiem,Ale ze mnie dzieciol

Karolina hehe nie jasno napisałam, chodzi mi o to do którego mniej więcej miesiąca/tygodnia bo wiem że jakoś już potem się nie powinno.
nie ze nie powinno,ale nie jest potrzebne,choć mój gin kazał mi brać kwas do końca ciąży:/ to nie zaszkodzi ...
a w pierwszym trymetrze sie go bierze bo nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć sobie folianów,bierze on udział w syntezie kwasów nukleinowych - materiału genetycznego komórek.stąd trza go brać do końca 3 miesiaca wtedy kiedy łożysko sie rozwija i uklad nerwowy

Ostatnia edycja:
Dzięki:). Wydawało mi się że kiedyś czytałam że potem już się nie powinno ale mogłam coś pomylić :). Także na razie wcinam :)

nikitka nawet jak w ciaży nie jestes to zalecają brać jako suplement diety- wiec to na prawdę nie szkodzi....u nas we fr np. nie bierze sie żadnych kwasów czy witamin dla kobiet w ciaży,ale ja codziennie zarzucam kwasa :p

reklama
Do góry