reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Ja tez mam nadzieje ze sie cos wydarzy przed planowanym masazem, ale jesli nie to jakos wytrzymam :)

Asionek - moze tobie nie bedzie potrzebny, nie ma co sie martwic na zapas :)

no ja jeszcze czas mam :) termin tutaj na 20ego jak nie urodze do tego czasu to 22 szpital i wywolywanie ...

Dziewczyny mam pytanie, czy jak miałyście robione wymaz na paciorkowca to z ilu dziurek? :-) Ja tylko z pochwy i mam negatywny wynik, ale nie wiem czy ufać temu.
Czy Wy czujecie też klucie w pochwie? Ja tak mam ostatnio i się zastanawiam czy może wreszcie cos u mnie do przodu idzie. Czy to może byc skaracanie sie szyjki? Bo poki co u mnie była długa i zamknięta.

ja ide dopiero na wymaz :)
klucie tez zaczelam czuc ostatnio :) moze rzeczywiscie cos sie rusza oby !

Ja własnie po wizycie. Wyniki krwi , ciśnenie oki.
Gin pyta czy jakieś skurcze miałam ?? Ja odp że NIE . A co sie okazuje że jakoś skurczy nie zauważyłam i rozwarcie mam na 2 cm :tak: i w ciągu tygodnia powinno się wyjaśnić wszystko.

No zobaczymy czy urodzę w terminie.

wow niezle z tym rozwarciem :) trzymam &&&&&&&&&&&& za szybki i latwy porod :)

Ja podczas tego pobytu w szpitalu też się ciekawych rzeczy dowiedziałam ;)
Ostatnio jak byłam u gina (1,5 tyg. temu) to mówił, że Mała waży jakieś 2500 a w szpitalu lekarz mi powiedział, że wazy 3500 - także przyrost ma niezły :) Ciekawe ile w tym prawdy, a ile te aparaty ściemniają
A rozwarcie na razie na opuszek i nic nie zapowiada rychłego porodu. Tylko skurczybyki mnie teraz bolesne męcza ale nie regularne...
Poza tym odebrałam wyniki z przychodni, żeby mi jeszcze raz nie robili i GBS na szczęście ujemny.
Reszta badan tez ok więc się cieszę.

A jutro i tak musze jeszcze gina odwiedzić, bo musze wziąć zaświadczenie, że jestem w ciązy żeby to podanie o tom indywidualny na uczelnię napisać. Mam nadzieję, że jakoś sobie dam radę z nauką

no to z waga niezle , ciekawe kto sie mylil ;)

reklama
halo ja sie jeszcze nie wybieram nigdzie :(
kurde może nie zauważe że rodzę .
to jakiś kosmos !!!

Kiniutka na moje waga z usg jest zaniżona - ja 175 cm mąż 195cm wzrostu , anorektykami nie jestyeśmy a dziecko niby 2750 wazyło tydzień temu , na bank jak dojade do spzitala to sie okaze ze 3700 :tak:

fato, to może na dniach ty będziesz następna :)

Kiniutka ja też nie jestem pewna co do tych pomiarów usg, bo mi w 33tc wyszło, ze mała ma 3100g :/

Dziewczynki byłam dzisiaj na usg, chyba już ostatnim. Leży sobie główką w dól, waga 2830g, łożysko jeszcze w dobrym stanie, wszystko ok. Ale najważniejsze było, że po raz pierwszy tak się ustawiła że wreszcie lekarz potwierdził na 100%, że to dziewczynka:-). Bardzo się cieszę, bo zawsze tak bez przekonania mówił o tej płci, a dziś tak pewnie, bo było dobrze widać, a ja miałam schizy, że dziecko wychodzi, a położna mi oznajmia, że syn:szok:, a ja tak pragnełam córci, no i się już nastawiłam. No ale teraz jestem pewna i tylko czekać żeby się szczęśliwie rozwązało. Cieszę się że jesteście i mogłam sie z wami tym podzielić.

same dobre wiadomości:-)
jewcia gratuluję Córeczki :tak:

fato oby to była zapowiedź bezbolesnego porodu ;-)

cytryna też mam nadzieję że nie będzie trzeba Cię masować ... wrrr

kiniutka wyniki dobre, nic tylko się cieszyć :-D
a z nauką sobie poradzisz ... będziesz mieć motywację ;-)

jewcia gratulacje!! Az milo byc przydatnym w tak malych a tak waznych sprawach :tak: Ja tez sie ciesze ze Was mam, bo takiego wsparcia, zrozumienia i skarbnicy porad to nigdzie indziej bym nie znalazla :tak:

jewcia gratuluje coreczki :)

cytryna &&&& zebys sie rozpakowala przed masazem!

Ati tez mialam tylko z jednej dziurki, ale lepsze takie niz zadne... a co do klucia to czuje czasem, choc nie wiem czy to objaw skaracania sie szyjki

Kiniutka dasz sobie rade!najwazniejsze ze wyniki dobre!

Kingolinka dobrze ze KTG ok :) to nic, tylko rodzic ;-)

monysia a jak chcialabys rodzic?

ja bylam wczoraj u lekarza. szyjka krotka i spulchniona, ale rozwarcia nie ma... chyba sie juz nie zalapie na wrzesien :dry:

reklama
Do góry