reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
a do mnie dzwonil dzis lekarz, ze skonsultowal z okulista specjalista,ze napewno nie tzreba cc, ani nawet "odkurzacza". teraz mam mieszane uczucia z tego powodu,ze w pl 7 lat temu co innego mi mowili.. no ale przeciez specjalista ze szpitala sroce spod ogona nie wypadl, wiec bedziemy rodzic naturalnie 8 z czego w sumie jestem zadowolona, cc mnie przeraza)

kasiadz - pozostaje tylko czekac , fajnie ze wszystko ok:-)

Dziewczynki byłam dzisiaj na usg, chyba już ostatnim. Leży sobie główką w dól, waga 2830g, łożysko jeszcze w dobrym stanie, wszystko ok. Ale najważniejsze było, że po raz pierwszy tak się ustawiła że wreszcie lekarz potwierdził na 100%, że to dziewczynka:-). Bardzo się cieszę, bo zawsze tak bez przekonania mówił o tej płci, a dziś tak pewnie, bo było dobrze widać, a ja miałam schizy, że dziecko wychodzi, a położna mi oznajmia, że syn:szok:, a ja tak pragnełam córci, no i się już nastawiłam. No ale teraz jestem pewna i tylko czekać żeby się szczęśliwie rozwązało. Cieszę się że jesteście i mogłam sie z wami tym podzielić.

super , ze juz na stowke wiecie , ze coreczka bedzie :))
no i waga fajna , bedzie latwiej urodzic :))

ja bylam wczoraj u lekarza. szyjka krotka i spulchniona, ale rozwarcia nie ma... chyba sie juz nie zalapie na wrzesien :dry:

no jesczze masz caly dzisiejszy dzien :)

u mnie wymaz ok
ale dziś byłam u internisty po skierowanie na morfologie i mocz i po osłuchaniu mnie usłyszał jakieś szmery na sercu niby na ekg wszystko ok ale mam skierowanie do kardiologa no i teraz musze jechac umówic się na wizyte byle szybko bo do 10 musze miec zbadane wszystko

w ciazy czesto cos sie z sercem dzieje :( ja czasami mam jakies bole , wali jak szalone i do tego nierowno , podobno normalne ...

ja dzisiaj po wizycie
mała już ustawiona do wyjścia, waży 3400g
wód odpowiednia ilość, łożysko w dobrym stanie - bez zwapnień, brak rozwarcia, ogólnie lekarz powiedział że na chwilę obecną nie widzi zbliżającego się porodu - jednak ten tak naprawdę może nastąpić w karzdej chwili.
termin wg om 15.10, a wg usg 10.10 (po raz kolejny na usg wyszedł taki sam) a kolejna wizyta u lekarza 13.10.
jak odejdą wody, pojawią się skurcze co 7-5 minut lub jasnoczerwona krew to mam szybko zbierać się do szpitala.

a i lekarz powiedział że mała ma dużą główkę

super , ze wizyta udana :) a twoj gin chyba lubi cie straszyc ...

a do mnie dzwonil dzis lekarz, ze skonsultowal z okulista specjalista,ze napewno nie tzreba cc, ani nawet "odkurzacza". teraz mam mieszane uczucia z tego powodu,ze w pl 7 lat temu co innego mi mowili.. no ale przeciez specjalista ze szpitala sroce spod ogona nie wypadl, wiec bedziemy rodzic naturalnie 8 z czego w sumie jestem zadowolona, cc mnie przeraza)

kasiadz - pozostaje tylko czekac , fajnie ze wszystko ok:-)

Czemu boisz się cc?
u mnie zaś na odwrót strasznie się bałam sn i ja się cieszę że będę miała cc

agnus - chyba balam sie ,ze dochodzi sie do siebie dlugi czas, a ja chcialabym byc jak najszybciej "o silach". ciecie to jednak powazna operacja chirurgiczna.. ale to takie moje bojaczki tylko

Wróciłam z wizyty, generalnie cud malina, rozwarcia brak, zrobił mi masaż szyjki - nie bolało - i z trudem mam teraz rozwarcie na opuszek :dry: jestem ciekawa kiedy młoda się pofatyguje wyjść :dry:

Milka czyli ten masaz nie musi byc taki straszny? to dobrze :)

A ile cie beda trzymac po terminie zanim zdecyduja sie wywolywac? choc oczywiscie zycze zeby do tego nie doszlo i Helenka zaczela dzialac wczesniej :)

reklama
Do góry