reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
No ja nie chcę Was straszyć ,ale w szpitalu większość kobiet to była po terminie, a personel się śmiał ,że w tym roku są leniwe dzieci bo większość po terminie się rodzi :-D

Nieee ja mam już dość łażenia z brzuchem
a tego nie zniose :-(

ja chcialam urodzic w urodziny Mojego, ale musialabym pare dni przenosci, wiec juz mi sie ten pomysl nie podoba

ja właś ie mam termin w swoje urodziny, ciekawe jak będzie :-D
oby prędzej :-p

Kasiadz twoj gin to palant jak mozna cos takiego pierworodce przed porodem!:szok:

no dokładnie, tylko straszy nie potrzebnie ...
znam pierworódki które pojechały do szpitala,
zrobiły "plum" i dziecko już było to nie jest powiedziane
że Kasiadz akurat bedzie ciężko bo jest "ciasna" debil ...

Wiecie może ile średnio dziecko przybiera na wadze w ciągu tygodnia? Bo mi Pani dr. mówiła że ok 500 g na tydzień... A mi zostały 4 tygodnie jakby nie patrzeć. Ale Pani dr powiedziała, że nie dam rady urodzić dziecka powyżej 4 kg SN, więc jeśli osiągnie wage powyżej 4 kg zrobimy cięcie :) "Gdyż w narodzinach nie chodzi o to by zamęczyć matkę i dziecko ale o to, by bezpiecznie obojga przeprowadzić przez poród".

Ty się aż tak nie ciesz :-p
Moja na początku słabo rosła, potem wydawałoby się żebędzie klocek
a teraz stanęła i nie jest wcale taka duża
a właśnie ponoć tak jest przeważnie że na końcu najwięcej dzidzia przybiera
Z Mileną miałam tak samo ...

Ja mam jutro wizytę, ciekawe co mi powie ...
pewnie że nic nie wskazuje na wcześniejszy poród :baffled:
co tu robić żeby już urodzić :-D

Monysia życzę Ci, żeby było inaczej niż przypuszczasz. Pójdziesz na badanie i okaże się, że już, już zaraz będzie poród.
Też mam dosyć dźwigania brzucha ale u mnie to troszkę inaczej sprawa się przedstawia. Też mam jutro wizytę i też jestem ciekawa "werdyktu". Najgorsze, że zaczęło mnie jużnosić i więcej chodzę niż leżę a jeszcze trochę czasu mi zostało.

ja tez jestem po wizycie u poloznej, zadnych rewelacji nie ma, maly lezy glowka w dol, ale w kanale jeszcze nie jest
na skargi ze kosc lonowa boli powiedziala ze dobrze bo przygotowuje sie do porodu
tetno szkraba dobre, moje cis niskie, waga w miesjcu od 2 tygodni a nawet schudlam pol kg
obstawia ze na poczatku pazdz powinno sie ruszyc ale na dwoje babka wrozyla, nigdy nic nie wiadomo

super , ze jest ok , maluszek dalej lezy glowka w dol :)
no i prognozy dobre juz niedlugo do pazdziernika :)

Cześć dziewczynki. Ja już pow wizycie w klinice. Jak sie ostatnio martwiłam że dziecko "małe" tak teraz dziubas waży już 3100 g. Nic nie wskazuje na wcześniejsze rozwiązanie wiec prawdopodobnie bedzie w terminie. Wiecie może ile średnio dziecko przybiera na wadze w ciągu tygodnia? Bo mi Pani dr. mówiła że ok 500 g na tydzień... A mi zostały 4 tygodnie jakby nie patrzeć. Ale Pani dr powiedziała, że nie dam rady urodzić dziecka powyżej 4 kg SN, więc jeśli osiągnie wage powyżej 4 kg zrobimy cięcie :) "Gdyż w narodzinach nie chodzi o to by zamęczyć matkę i dziecko ale o to, by bezpiecznie obojga przeprowadzić przez poród". Posłusznie kiwałam główką :-D
Ahhh i na wadze - 2kg ;]

wow niezle juz wazy :) no i fajnie , ze lekarka konkretna i nie pozwoli meczyc sie wam na porodowce jakby waga za duza byla :)
500g wydaje mi sie duzo ... ja czytalam , ze ok 200 , 250 g tyje na tydzien.. no , ale wiadomo kazde dziecko innaczej rosnie :)

Ja mam jutro wizytę, ciekawe co mi powie ...
pewnie że nic nie wskazuje na wcześniejszy poród :baffled:
co tu robić żeby już urodzić :-D

Też się boję przenosić! zwłaszcza że tu aż 12 dni po terminie czekają! Ja już bym mogła rodzić :-)

w ostatnim miesiącu dziecko przybiera średnio 250g na tydzień :tak: jestem ciekawa ile moja kluska waży :-)

Ty mnie nie strasz!! mi wróżyli maleństwo i że już niedługo więc łatwy porod!! a jak tak dalej dzidkowi będzie się w moim brzuchu podobać to się klocek utuczy!!!

reklama
Do góry