reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

mileczka gratuluje pomyslnej wizyty i normalnej lekarki. ja mam nadzieje ze moja nie przekroczy 3,5 kg bo tu cc nie zrobia ci chocby nie wiem co, a nie usmiecha mi sie przepuszczac z wielkiem wysilkiem arbuza przez otwor wielkosci mandarynki... :dry:

reklama
ja chcialabym juz wiedziec ile moj maluch wazy, szkoda,ze tu robia tak zadko usg a na prywate nie ma kasy..
niestety gin czasami probuje byc zabawny,ale nie zawsze to sie udaje :/

NO troszke już waży... Pan doktor kazał podtuczyć dzidziusia to mamie nie trzeba było dwa razy powtarzać :-D Ale za to teraz już dietka.
Anek o własnie kurcze zapomniałam zapytać, ale najwyżej jak bedzie zbliżał sie termin to zadzwonie i spytam :) I tak mam dzwonić dowiedzieć sie jaki wynik z wymazu to przy okazji . A liste zabrałam, a wczesniej już ją miałam ściągniętą z Kafeterii :-)

NO troszke już waży... Pan doktor kazał podtuczyć dzidziusia to mamie nie trzeba było dwa razy powtarzać :-D Ale za to teraz już dietka.
Anek o własnie kurcze zapomniałam zapytać, ale najwyżej jak bedzie zbliżał sie termin to zadzwonie i spytam :) I tak mam dzwonić dowiedzieć sie jaki wynik z wymazu to przy okazji . A liste zabrałam, a wczesniej już ją miałam ściągniętą z Kafeterii :-)

a gdzie robiłaś wymaz? lekarka ci pobrała? ja wybieram się gdzieś w przyszłym tygodniu zrobic wymaz i morfologie i mocz bo przecież moja mi nie zrobi :wściekła/y:

Cześć dziewczynki. Ja już pow wizycie w klinice. Jak sie ostatnio martwiłam że dziecko "małe" tak teraz dziubas waży już 3100 g. Nic nie wskazuje na wcześniejsze rozwiązanie wiec prawdopodobnie bedzie w terminie. Wiecie może ile średnio dziecko przybiera na wadze w ciągu tygodnia? Bo mi Pani dr. mówiła że ok 500 g na tydzień... A mi zostały 4 tygodnie jakby nie patrzeć. Ale Pani dr powiedziała, że nie dam rady urodzić dziecka powyżej 4 kg SN, więc jeśli osiągnie wage powyżej 4 kg zrobimy cięcie :) "Gdyż w narodzinach nie chodzi o to by zamęczyć matkę i dziecko ale o to, by bezpiecznie obojga przeprowadzić przez poród". Posłusznie kiwałam główką :-D
Ahhh i na wadze - 2kg ;]

ja tez jestem po wizycie u poloznej, zadnych rewelacji nie ma, maly lezy glowka w dol, ale w kanale jeszcze nie jest
na skargi ze kosc lonowa boli powiedziala ze dobrze bo przygotowuje sie do porodu
tetno szkraba dobre, moje cis niskie, waga w miesjcu od 2 tygodni a nawet schudlam pol kg
obstawia ze na poczatku pazdz powinno sie ruszyc ale na dwoje babka wrozyla, nigdy nic nie wiadomo

Kasiadz teksty niezly, czyli teraz nic tylko sie rozciagac:-D

To super ze dobre wiesci wizytowe same. mileczka to fajna masz lekarke, ja nie wiem jak to jest u mnie w szpitalu czy sprawdzaja wage maluszka przed porodem.

reklama
To super ze dobre wiesci wizytowe same. mileczka to fajna masz lekarke, ja nie wiem jak to jest u mnie w szpitalu czy sprawdzaja wage maluszka przed porodem.
Wydaje mi się, że każdej kobiecie która przyjeżdża rodzić przy przyjęci robi się standardowo USG i sprawdza ułożenie dziecka, jego wymiary i wagę, wody i stan łożyska. U mnie tak było przy starszej córci.

Do góry